24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: İşgal saldırılarına karşı direnişi büyütelim

TKŞ üyeleri, Hesekê'de yaptıkları eylemle Türk devletinin Rojava ve Şengal'e yönelik işgal saldırılarını protesto etti, direnişe destek çağrısında bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, son dönemde Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik artan işgal saldırılarına karşı Hesekê'de bulunan Önderlik Bahçesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TKŞ adına açıklama yapan Hemid El Eli, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına dikkat çekti, "Türk devletini yeni tanımıyoruz. Temelleri kan ve zulüm üzerine inşa edilmiştir. Bugün de Osmanlıcı hayallerle bölgeye saldırmaktadır" dedi.

İşgal saldırılarının her gün yaşandığını dile getiren El Eli, Til Temir, Zirgan, Minbic ve Şehba bölgelerine yönelik işgal saldırılarını hatırlattı. El Eli şunları söyledi: "Rojava ve Şengal'de halkın yaşadığı alanları, hastaneleri ve sivil araçları durmadan hedef alan sömürgeci Türk devleti halklarımıza karşı özel bir savaş yürütmektedir. Emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinden onay aldığı anlaşılan bu saldırılarda onlarca vatandaşımız şehit oldu."

Türk devletinin işgal ettiği alanlarda demografik yapıyı değiştirdiğini ve çeteleri yerleştirdiğini dile getiren El Eli "Türk devleti, yasaklı silahlar kullanarak halklarımıza yönelik barbarca saldırılar gerçekleştirdi. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgal etti. İşgal ettiği alanlarda çete kemeri oluşturmak istiyor. Dünyanın her yerinden çeteleri toplayıp buralara yerleştirdi" şeklinde konuştu.

İşgal saldırılarına karşı direnişi sürdüreceklerini dile getiren El Eli "Bütün bu saldırılara rağmen topraklarımızı terk etmeyeceğiz ve sonuna kadar öz savunma güçlerimizle birlikte savaşacağız" dedi.

Rojava halklarına devrimin savunulmasına daha etkin katılma çağrısı yapan El Eli, tüm devrimci ve demokratik güçlere bulundukları her alandan direnişe destek olma çağrısı yaptı.