3 Ekim 2024 Perşembe

TKP/ML savaşçıları İldem ve Yılmaz Sarıgazi'de uğurlandı

Dersim Ovacık'ta gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren TKM/ML MK üyesi Erol Volkan İldem ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz, Sarıgazi'de son yolculuklarına uğurlandı.

6-9 Eylül ve 1-4 Ekim tarihlerinde Dersim Ovacık'ta yaşanan bombardımanda ölümsüzleşen TKP/ML MK üyesi ve Dersim Siyasi Komiseri Erol Volkan İldem (Nubar) ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz (Özgür) son yolculuklarına uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde Malatya ATK'dan teslim alınan cenazeler, polis ve zırhlı araçların taciziyle İstanbul Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Cemevine çıkan bütün sokaklar ve Sarıgazi Mezarlığı polis tarafından bariyerlerle çevrildi. Pandemi bahanesiyle "60 kişi sınırı doldu" diyen polisler kitlenin cemevine girişine engel olmaya çalıştı.

Uğurlama törenine Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Devrimci Parti ve Mücadele Birliği'nin de aralarında olduğu örgütlerin temsilcileri katıldı.

İldem ve Yılmaz'ın tabutları, sloganlar ile morgdan alınarak cemevi bahçesine getirildi. Saygı duruşunun ardından Partizan ile Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşmalar yapıldı. 

'YOLDAŞLARIMIZI SAHİPLENMEK BUGÜN ÇOK DAHA ÖNEMLİ'
Partizan adına yapılan konuşmada, "Bugün çok ağır kayıplar veriyoruz. Bu ağır bedeller karşısında yoldaşlarımızı sahiplenmek çok daha önemli. Halkın yaşadığı, yoldaşlarımızın yaşadığı bu kayıplar, çok büyük özlemler biriktiriyor yarınlara. Direnişlerimiz bu özlemlerle büyüyecek" denildi.

'YOLDAŞLARIMIZIN ONURUNU TAŞIYACAĞIZ'
Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan konuşmada ise şunlar söylendi: "Bugün burada şehitlerimiz Erol Volkan İldem ve Ali Kemal Yılmaz'ı, mücadelelerine layık bir biçimde uğurlamak, kavga bayrağını devralmak için toplandık. Zor zamanlardan geçiyoruz; ağır bedeller veriyor, cenazelerimizi defnedebilmek için bile acı dolu, çetin bir mücadele veriyoruz. Ayları bulan DNA işkencesinin ardından yoldaşlarımızın cenazelerini alabildik. Faşizm şehitlerimizin bedenlerinden dahi korkuyor. Şehitlerimizi parçalayarak, yakarak onların mücadelesini durdurabileceğini, ardıllarına korku ve endişe salabileceğini zannediyor. Oysa biz, her bir şehidimizde, ayaklarımızdaki prangaları parçalıyor; içimizdeki ateşi yakıyoruz bir kez daha. Şimdi onların açtığı yoldan yürüyecek, omzumuzda faşizme kin ve yoldaşlarımızın onurunu taşıyacağız. Tereddüt etmek yok, vazgeçmek yok! Onların sesi olup onları haykıracağız."

Törenin ardından, cemevinden çıkan kitle ile içeri alınmayan kitle birleşerek, sloganlarla Sarıgazi Mezarlığı'na yürüdü. Polis, mezarlığı ablukaya aldığı için kitlenin bir kısmı dışarıda kaldı.

Ovacıkta ölümsüzleşen Ali Kemal Yılmaz ve Erol Volkan İldem'in kızıl bayrağa sarılı tabutları, ailelerinin ve yoldaşlarının omuzlarında mezarlığa getirildi. İldem ve Yılmaz, marşlar ve sloganlarla toprağa verildi.