3 Ekim 2024 Perşembe

TKP/ML: Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Oktulmuş ölümsüzleşti

TKP/ML MK-SB yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ekim-9 Kasım arasında Dersim Aliboğazı'nda İHA ve SİHA'larla gerçekleştirilen bombardıman ve kuşatmada Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Sinan Cumhur Oktulmuş'un yaşamını yitirdiğini belirtti.

TKP/ML MK-SB, Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Sinan Cumhur Oktulmuş'un (Deniz) ölümsüzleştiğini açıkladı.

30 Ekim'den 9 Kasım'a kadar Dersim Aliboğazı'nda İHA ve SİHA'larla gerçekleştirildiği belirtilen saldırı ve kuşatmada TKP/ML ve Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Oktulmuş'un yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Haziran, Eylül, Ekim ayında partimiz TKP/ML önderliğinde savaşan Halk Ordusu TİKKO güçlerimize yönelik operasyonlarda MK üyemiz Nubar, Bölge Komutanımız Özgür ve halk savaşçılarımız Şerzan, Rosa ve Asmin yoldaşlar ölümsüzler kervanına katıldı. Gerilla güçlerine yönelik operasyonlar ise durmaksızın devam etti. 30 Ekim'den 9 Kasım'a kadar Dersim Aliboğazı'nda Deniz (Cumhur Sinan Oktulmuş) yoldaş komutasındaki bir gerilla birliğimiz, kış hazırlığı faaliyeti içindeyken düşmanın yoğun saldırısına maruz kalmıştır" denildi.

Açıklamada Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Sinan Cumhur Oktulmuş'a ilişkin şu bilgiler verildi:

"Dersim Parti Komitesi ve Bölge Komutanlığı Üyesi, Komsomol'un Merinos'u, gerillanın 'tonmeisteri' ve Deniz'i, Sinan Cumhur Oktulmuş yoldaş, 20 Ağustos 1983'de Mersin'in Tarsus ilçesinde Arap milliyetine mensup bir emekçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz ortaokul yıllarında TMLGB ile tanıştı ve faaliyetlerine dahil oldu. Lise faaliyetinde Komsomol'un bir militanı ve Tarsus İlçe Komitesi'nin üyesi oldu.

"Komsomol'un Merinos'u, kısa sürede TMLGB üyesi oldu ve Çukurova Bölge Komitesi'ne kadar yükseldi. 2005-2006 yılında Komsomol'un gerillaya katılım kampanyasına yanıt olmuş ve 2006 yılında katılım göstermiştir. Sessiz ve derinden bir gözlemci özelliğiyle ciddi bir kavrayışa ve analiz yeteneğine sahip olan gerillanın Deniz'i, 2009 yılında partimizin üyesi olmuştur. 2011 yılında Beş kadın yoldaşın şehit düşmesinden sonra artan sorumluluğu omuzlamaktan geri durmamış ve bu tarihten 2017'de görevi Özgür yoldaşa emanet edene kadar Bölge Komutanlığı görevini yürütmüştür."