22 Eylül 2024 Pazar

TKP/ML dava tutsakları Güven'e destek için açlık grevi yapacak

TKP/ML dava tutsakları, 8 Kasım'dan bu yana açlık grevinde olan milletvekili ve DTK Eş Sözcüsü Leyla Güven?e destek amacıyla 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında açlık grevi yapacaklarını duyurdu.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 20. günde devam
ederken, TKP/ML dava tutsakları adına Hiyem Yolcu açıklama yaparak, Leyla Güven’e destek amacıyla 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında üç günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu. 
 
Özgür Gelecek gazetesine mektup gönderen tutsaklar, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için açlık grevi başlatan Leyla Güven’in direnişine destek olacaklarını belirtti.
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Türk devleti Kürt ulusunun iradesini teslim almak için kodlanmış durumda. Bütün askeri gücünü seferber ederek, zorla teslim alamadığı iradeyi siyasi temsilciler nezdinde tutsak ederek almaya çabalıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bunun en somut göstergesidir. Belediye başkanları ve milletvekillerinin tutsak edilmesi ile devam eden süreç bu irade karşısında takınılan tahammülsüz tutumun yansımasıdır. Leyla Güven’in milletvekili seçilmesinin ardından serbest bırakılmamasını bundan bağımsız düşünmüyoruz ve sessiz kalmıyoruz. TC’nin Kürt halkını ve siyasi, politik iradesini yok sayma tutumunun karşısında olacağız."