3 Ekim 2024 Perşembe

Tirbespiyê ve Girkê Legê'de halk Şengal için yürüdü

Tirbespiyê ve Girkê Legê halkı, KDP ve Irak Hükümeti'nin Şengal'e yönelik saldırı tehditlerine karşı protesto yürüyüşleri gerçekleştirdi.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin Tirbespiyê ve Girkê Legê kentlerinde halk, Irak Hükümeti ile Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi. 

TIRBESPIYÊ
Tirbepsiyê'de Kongra Star binası önünde toplanan yüzlerce kişi, "Şengal katliamı unutulamaz" yazılı pankart ile yürüyüş gerçekleştirdi. Kongra Star adına Xaliye Eyub ve Şeyhler Meclisi adına Hisen Sade birer konuşma yaptı.

Şengal'e yönelik tehditlere karşı Êzidî halkının iradesine sahip çıkmaya çağrı yapılan konuşmalara, DAİŞ katliamlarına uğrayan Şengal ile dayanışmanın büyütüleceği vurgulandı. 

GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê'de yapılan eyleme yüzlerce kişi katıldı. Şehît Xebat Meydanı'nda toplanan kitle miting gerçekleştirdi. 

PYD adına konuşan İdris Ehmed şunları söyledi: "KDP, 2014 yılında Şengal halkına karşı ihanet ederek halkı DAİŞ çeteleri ile yüz yüze bıraktı. DAİŞ insanlık dışı saldırıları ile halka karşı katliam gerçekleştirdi. HPG sayesinde DAİŞ Şengal'den özgürleştirildi ve halk kendi özerk yönetimini kurdu. Irak hükümeti ve KDP halkın kazanımlarını ortadan kaldırmak için bir anlaşma yaptılar. Biz buradan Şengal halkına sesleniyoruz. Biz onların yanındayız, 2014'de yaşananların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz."