3 Ekim 2024 Perşembe

TİKKO gerillası Tosun Sarıgazi'de uğurlandı

Dersim'de ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO gerillası Ferdi Tosun, Sarıgazi'de son yolculuğuna uğurlandı.

30 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Dersim Aliboğazı'nda gerçekleştirilen hava bombardımanında ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO gerillası Ferdi Tosun (Muharrem) son yolculuğuna uğurlandı. 

Dün akşam saatlerinde Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınan Tosun'un cenazesi ailesi ve yoldaşları tarafından İstanbul Sarıgazi'ye getirilmişti. Tosun için bugün Sarıgazi Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene, Yeni Demokrasi Aileleri Birliği (YDAB) tarafından çelenk gönderilirken, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri de katıldı.

Tosun'un kızıl bayrağa sarılı tabutu ailesinin ve yoldaşlarının omuzlarında cemevi bahçesine getirildi. Yapılan saygı duruşunun ardından Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına bir konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmada, halk savaşçılarının, onurlu bir yaşam, sınıfsız bir dünya için bedel ödedikleri, canlarını verdikleri ifade edildi.

Tosun, törenin ardından Sarıgazi Mezarlığı'na götürüldü. Çevik kuvvet ve zırhlı araçlarla kitleyi ablukaya alan polis, GBT kontrolü yaptı. Polis, kitlenin büyük kısmının mezarlığa girmesine engel oldu.

TKP/ML bayrağına sarılan Tosun, toprağa verildi. Tosun'un mezarı karanfillerle süslenirken, yoldaşları tarafından, "Şu dağların sırtında bir yiğit mezarı var" türküsü söylendi.