20 Eylül 2024 Cuma

Temmuz ateşi-SUNAY SADET

Sunay Sadet, Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet'in annesi. Sunay anne bir taraftan yıldızlara uğurladığı kızı Hatice Ezgi ve 33 düş yolcusu için adalet istemeye devam ederken diğer taraftan da tutsak kızı Özge Sadet için adalet arıyor. Suruç Katiamı'nın 3. yılında Sunay anne; mezarlıkta, adliye koridorlarında ve görüş günlerinde geçen zamanı ve çocuklarına dair özlemini ETHA'ya yazdı.
"Bundan tam üç yıl önce, sıcak ve sıkıcı bir temmuz gününde Suruç’ta patlayan hain bomba benden en küçük çocuğumu aldı. 
 
Henüz yirmi yaşındaki hayat dolu, güldüğünde kışlara baharı getiren çocuğumu... Üstelik tüm amacı kadınlara ve çocuklara yardım etmekti.
Bir çocuğumu toprağa vermenin kor ateşi hala yüreğimi yakıp kavururken şimdi diğer evladımın demir kapılar, taş duvarlar arkasında tutuklu olmasının ağırlığı altında ezilip paramparça oluyorum.
 
Biz anne ve baba olarak çocuklarımızı sevgi ile büyüttük, onlara paylaşmayı, sevmeyi, korumayı öğrettik. Oysa şimdi hapishane görüşlerinde, adliye koridorlarında, mahkeme kapılarında adalet arıyoruz. "Bu mahkemelerde yargılananlar biz miyiz anne baba olarak?" diye soruyorum. Katilerden hesap sormamız gerekirken ne acıdır ki savunma yapmak zorunda kalıyoruz.
 
Suruç Mahkemelerinde, adalet arayışımızda her zaman bizi savunan avukatlarımızın da cezaevinde tutuklu olmaları, onları avukat cübbeleri ile değil de sanık sandalyelerinde görüyor olmak ayrıca içimi sızlatıyor.
 
20 Temmuz’dan bu yana annemi, babamı ve annem kadar yakınım olan kayınvalidemi ama en acısı kader arkadaşım, dostum olan Şennur’u kaybettim.
 
Son üç yılımı cezaevinde, mezarlıklarda ve adliye koridorlarında geçirdim. Bu kadar yıkımdan sonra bile ayakta durmamı sağlayan şey ise bir kızıma kavuşmak ve öteki kızımın katillerinden adalet önünde hesap sormak.
 
Adaleti er ya da geç sağlayacağız..."