22 Eylül 2024 Pazar

Temelli'den esnaflara: Sorunlarımızı birlikte çözelim

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, siyasi ve ekonomik krize dikkat çekerek, "Bugünkü iktidar insanları karşı karşıya getirerek, ötekileştirerek, düşmanlaştırarak kendi iktidarını var ediyor. Karşı karşıya gelerek değil, omuz omuza vererek, birlikte sorunlarımızı aşabilecek adımlar atalım" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.
 
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Temelli, "Aslında içinde bulunduğumuz sorunları nasıl çözebiliriz nasıl birlikte çözebiliriz. Ziyaret bu anlamda önemli. Türkiye'de bir çok kriz bir arada yaşanıyor. Bir tarafıyla siyasi kriz yaşanıyor bir tarafıyla ekonomik kriz yaşanıyor. Nasıl yaşandı çok açık bir şekilde ortada. Bu ekonomik kriz halkın sırtında, çiftçinin, esnafın sırtında yaşanıyor. Uzun süredir ülke ekonomisi kötü gidişatın içinde ülke kötüye gidiyor. Siyaset kötüye gittikçe birlikte nasıl hareket etmeliyiz bu bizim için en öncelikli gündemimizdir" dedi.
 
'MAĞDURİYET HER ALANDA'
 
Açıklanan enflasyon rakamlarına dikkat çeken Temelli, bu gidişatla esnafın gün yüzü görmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Temelli, "Sorunlarımız ortak, sorunları ancak ortak bir programla aşabiliriz. Özel kredilerin giderek finans sektörünün rant alanına sıkışmış olması esnafın ihtiyaçlarını karşılamıyor olması ve aynı zamanda baktığımızda ne kadar adaletsiz de aldığını görebiliyoruz. Esnafta, küçük işletmeci de işçi de adaleti tesis edemeyen yargının içinde bulunduğu durumun bir ayağı da işte bu adaletsizliktir. Mağduriyeti her alanda" diye belirtti.
 
'MÜCADELE EDELİM'
 
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in 27 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Temelli, konuşmasına şöyle devam etti: "Leyla Güven 27 gündür açlık grevinde bunun yanıtını vermek mümkün değil, geçen dönem başkanımız sevgili Selahattin Demirtaş cezaevinde. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar vermiş ama kararı tanımayan bir iktidar var. Yargı adeta adaletten kaçar olmuş. Ülkenin her yerinde adaletsizlik çıkıyor. Yargıda adaletsizlik, ekonomide adaletsizlik, yaşamın her yerinde adaletsiz. Adaleti geri getirebiliriz. Adaletli bir toplumda, adaletli bir ekonomi olduğu sürece esnafın da sorunlarının çözüleceğine inanıyorum. Bunu önümüzdeki seçimlerinde yapabiliriz. Sevgili başkan belki de en kritik meselesi bu. Adana'da bu gidişata dur diyebilecek bir irade var. Bu anlamıyla üzerimize düşen sorumluluğu taşıyacağız. 
 
"Başta esnaf ve sanatkar odası olmak üzere onlardan beklentimiz de kendi güçleriyle bu anlayışı var etsinler. Siyasete yol göstersinler. Bu kaos ortamından bu kriz ortamından hep birlikte çıkalım. Çünkü bugünkü iktidar insanları karşı karşıya getirerek, ötekileştirerek, düşmanlaştırarak kendi iktidarını var ediyor. Karşı karşıya gelerek değil, omuz omuza vererek, el ele vererek ancak bu meseleyi aşabiliriz. Beklentimizde birlikte sorunlarımızı aşabilecek adımlar atalım."
 
Temelli ziyaretin ardından Seyhan ve Yüreğir'de halk buluşmalarına katılacak.