21 Eylül 2024 Cumartesi

Temelli Yüksekova'da: Saray anlayışı yıkılıp gidecektir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Yüksekova'da halka seslendi, "Geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Yerellerde yerel demokrasiyi vaat eden bir adım attığımız da bu tekçi anlayış, saray anlayışı yıkılıp gidecektir" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Hakkari'nin ardından Yüksekova'ya geçti.
 
HDP heyeti, ilçe girişinde halk tarafından karşılandı, konvoy eşliğinde parti binasına geçildi.
 
Burada halka seslenen Temelli, Leyla Güven'in tutukluluğuna dikkat çekti, "Bu nedenle buraya eksik geldik" dedi.
 
Temelli, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi hatırlatarak, "Öcalan’ın sesi barışın sesidir. Bunu da bize tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Unutturmaya çalıştıkları hafızayı her gün her gün hatırlatacağız. 2013 Amed Newroz’unda Sayın Öcalan’ın bir mektubu okundu. Herkesi barışa çağırıyordu. Yol haritası belirliyordu ve bu yol haritasının teminatını da bizzat kendisi veriyordu.  Bu sürece en fazla katkıyı HDP ve bileşenleri verdi" dedi.
 
"Artık tecrit son bulmalıdır" diyen Temelli, "Bunu başardığımız sürece göreceksiniz bu ülkeye de, Ortadoğu’ya da dünyaya da barış gelecek" diye konuştu.
  
Temelli, halka, "Hep birlikte bu ceberut iktidara karşı barışın sesi olalım, anaların sesi olalım" çağrısını yaptı.
 
AKP/Saray iktidarının atadığı kayyuklara dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Temelli, şöyle konuştu: "Yerel seçimlerde bu irade yeniden iktidara gelecek. Bunu bildikleri için korkuyorlar. Bunlar kayyum işini o denli abarttılar ki kendi belediyelerini de görevden aldı. Böylelikle Türkiye’de ki seçmenlerin yüzde 60’ının iradesi gasp edilmiştir. Bu ülkeye demokrasiyi yerel seçimlerde getirmek için en güçlü adımı hep birlikte atacağız."
  
Temelli, Hakkari ve Yüksekova'nın sorunlarını da gündeme getirdi, "Devletin ve iktidarın yanlış politikaları yüzünden Hakkari açlığa mahkum ediliyor, işsizliğe mahkum ediliyor. Neden? Bu halk iradesine sahip çıkıyor. Bu halk kendi kimliğini, inancını, anadilini korumak istiyor. Öyle de olacak" dedi.
 
"Çözüm demokrasi ve barıştır" diyen Temelli, şunları söyledi: "Hep beraber demokratik cumhuriyeti var edelim. Bunu başarabiliriz. Bunu 7 Haziran, 1 Kasım, 24 Haziran’da gösterdik, bunu 2019 Mart’ındaki yerel seçimlerde de gösterelim. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Yerellerde yerel demokrasiyi vaat eden bir adım attığımız da bu tekçi anlayış, saray anlayışı yıkılıp gidecektir.”
 
Ardından Temelli ve beraberindekiler Yüksekova esnafını ziyaret etti.