3 Ekim 2024 Perşembe

Tecavüzcü tarikat lideri erkek yargıya sığındı

12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, "FETÖ"cülerin kendisine "kumpas" kurduğunu iddia etti, cinsel istismarın "abartıldığını" söyleyerek erkek yargıya sığındı, aklanmasını istedi.

HABER MERKEZİ- Çocuğa yönelik cinsel istismarda suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban'ın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Sakarya Akyazı'da bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Şağban'ın, "zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı" suçundan 15 yıldan 40 yıl 1 ay 15 güne kadar, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılandığı dava Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davaya, Fatih Şağban tutuklu bulunduğu cezaevinden, mağdur ve ailesi bulundukları ilden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına avukat Kadir Arslan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık avukatının; müştekilerin yasal avukatları dışındaki avukatlar ve başka illerden gelen baro temsilcilerinin salondan çıkartılmasını istedi. Mahkeme heyeti talebi oy birliği ile reddetti.

FETÖ'ye karşı söylemleri nedeniyle hedef haline geldiğini iddia ederek kendini aklamaya çalışan tecavüzcü tarikat lideri Şağban, "Türk yargısı"nın kendisine ve tarikatına kurulan "kumpas"ı bozacağına güvendiğini söyleyerek, erkek yargı kararlarına duyduğu güveni ifade etti.

Şikayetçi olan hukukçuların "FETÖ'cü" olduğunu öne süren tecavüzcü tarikat lideri, çocuğun ifadelerinin "kurgu ve abartı" olduğunu savunarak, cinsel istismarın "abartıldığını" söyledi.

'İSTİSMARCI DAVAYI SİYASALLAŞTIRIYOR'
Verilen arada Sakarya Adliyesi önüne çıkarak açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Bağdan'ın davayı siyasal bir hale getirmeye çalıştığını söyledi.

UCİM Avukatı Mine Rana Kahraman ise sanığın 4 saat süren savunmasında, istismara dair hiçbir soruya yanıt vermediğine dikkat çekti. Avukat Kahraman, "Mahkeme heyetinin sorduğu sorular karşısında çok sıkıştı, heyecanlandı ve bunu yaptığını kabul etti. Bundan sonra mağdur çocuğumuz konuşacaktır, davanın takipçisiyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?
Sakarya Akyazı'da Uşşaki tarikat lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakmıştı. Şağban, cinsel istismara maruz bıraktığı çocuğun babası ile yaptığı telefon görüşmesinde suçunu itiraf etmiş, itirafın yer aldığı ses kayıtları ortaya çıkmıştı.