4 Ekim 2024 Cuma

Tecavüz sanığına beraat

Kızıltepe'de yeğenine tecavüz eden Osman Çur, savcının ve Z.Ç.'nin avukatlarının müebbet hapis cezası taleplerine rağmen, "delil yetersizliği" iddiasıyla beraat etti. 

İsviçre'den akraba ziyareti için Temmuz 2020'de Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.'ye tecavüz suçundan yargılanan Osman Çur hakkında "Nitelikli cinsel istismar" suçundan açılan davanın dördüncü duruşması Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi görüldü. Olayın ardından tutuklanan ancak 13 Ocak'ta mahkeme kararıyla tahliye edilen ve hapishane kapısında davul zurna ile karşılanan Çur, bu duruşmaya da katılmadı. Sanığın avukatının da katılmadığı duruşmada, Z.Ç.'nin avukatları salonda hazır bulundu.

Hem sanığın hem de avukatının katılmadığı duruşmada savcı önceki celse verdiği mütalaasını yineleyerek, suçun sabit olduğu ve kan bağı olan kişiye dönük "nitelikli cinsel istismar" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

Çocuğun avukatları da savunmada, sanığın mütalaa kapsamında cezalandırılmasını istedi. 

Verilen aranın ardından mahkeme, "Suçun sabit olmadığı" ve "delil yetersizliği" iddiasıyla sanığın beraatına karar verdi.