2 Ekim 2024 Çarşamba

TBB Başkanı Sağkan, Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 366. gününde devam ederken, TBB Başkanı Erinç Sağkan ve Kürdistan'da bulunan kentlerin baro başkanları aileyi ziyaret etti. Sağkan, hukukçular olarak adaleti sağlamayı Şenyaşar ailesine borçlu olduklarını belirterek, 4 yıldır adaletin sağlanmamasının herkesin ayıbı olduğunu söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu da haksız ve hukuksuz şekilde tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 366. gününde sürüyor.

BAŞSAVCI BARO BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki Mardin, Şırnak, Muş, Diyarbakır, Urfa, Siirt, Van, Hakkari, Bingöl ve Batman baro başkanları, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi"nde aileyi ziyaret etti. Ziyaret öncesi heyet, ailenin dava dosyaları ile ilgili Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve Urfa Valisi Abdullah Erin ile görüşmek istedi. Daha önce heyete randevu veren iki isim "başka bir programa katılacakları" gerekçesiyle kısa bir süre kala randevuları iptal etti. Ailenin avukatlarından Gökhan Dayık ziyaret öncesi ailenin yaşadıkları ve dava dosyaları ile ilgili heyete bilgi verdi. Ardından adliye binası önüne geçen heyeti, aile ellerinde "Sadece adalet istiyoruz" yazılı döviz ve "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartla karşıladı.

İZOL: ATEŞ DÖRT YILDIR YANIYOR
Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, Şenyaşar ailesinin meşru adalet talebinin birinci yılını doldurduğunu ancak Şenyaşar ailesinin evindeki ateşin dört yıldır sürdüğünü belirtti. Emine Şenyaşar'ın adalet nöbetinin birinci yılında söylediği, "Ben adaleti sadece kendime istemiyorum, herkes için istiyorum" sözlerini hatırlatan İzol, Urfa Barosu olarak bu haklı ve meşru talebin her zaman yanında olduklarını kaydetti.

'ADALETİN TESİS EDİLEMEMESİ HEPİMİZİN AYIBIDIR'
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Şenyaşar ailesinin 4 yıldır aydınlatılamayan katliam üzerine yağmurda, çamurda, güneş altında nöbet tutmak zorunda bırakıldığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: "Bu hepimizin ayıbıdır. Eşi ve çocukları gözlerinin önünde öldürülen bir anneye bunu yaşatmamalıydık, adaleti tesis etmeliydik. Bir anne burada eşini ve çocuklarını katledenlerin yargılanması için mücadele yürütüyor. Bu adalet mücadelesine, isteğine kim hayır diyebilir? Bu talebi terörize etmek hangi vicdana sığar?"

Hukukçular olarak topluma olan borçlarının katillerin yargılanmasını sağlamak ve hak, hukuk, adalet mücadelesi yürütmek olduğuna işaret eden Sağkan, bugün yine aynı sebeple Şenyaşar ailesinin yanında olduklarını dile getirdi. "Adaleti eninde sonunda bulacağız ama bu annenin bir yıldır burada yaşamak zorunda kaldığı ızdırabı da hiçbirimiz unutmayacağız" diyen Sağkan, sürecin etkin bir şekilde takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

'URFA'DA ÜSTÜNLER HUKUKU UYGULANIYOR'
Ferit Şenyaşar, kendilerine destek veren TBB'ye teşekkür ederek, mücadelelerinin toplumsal olduğunu kaydetti. Şenyaşar, Urfa'da açık bir şekilde üstünler hukuku uygulandığını vurgulayarak, bu hukukun son bulması gerektiğini söyledi. Hak, hukuk ve adalet taleplerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ifade eden Şenyaşar, katillerin ve koruyanların yargılanmasının yanı sıra 4 yıldır hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar için de özgürlük istedi.