2 Ekim 2024 Çarşamba

Tatar: Maraş kıyıları perşembe günü halka açılacak

Kıbrıs'ın bir zamanlar en ünlü noktalarından biri olan, Yeşil Hat'ta yakın konumuyla 1974'ten beri BM denetiminde kapalı tutulan Maraş'ın bir kısmı açılıyor. Ankara'yı ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Maraş kıyılarının perşembe günü halkın kullanımına açılacağını duyurdu.

Kıbrıs'ın bir zamanlar en ünlü noktalarından biri olan, Yeşil Hat'ta yakın konumuyla 1974'ten bu yana BM denetiminde iskâna kapalı tutulan Maraş sahilleri halka açılıyor. Ankara'yı ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Maraş kıyılarının perşembe günü halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ta 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Tatar, açıklamayı oylama öncesi geldiği Ankara'da yaptı. Tatar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ortak basın toplantısında, "Halkımız Perşembe sabahından itibaren sahile gidebilecek" dedi.

Tatar, "Toprağımızın kamuya ait olan sahil ve demokrasi caddeleriyle kıyı bölgesini halıkımızın istifadesine sunmak üzere fiilen çalışmalarımızı başlatıyoruz. Perşembe günü halkımızın Maraş sahilinden istifade etmesine başlayacağız" diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bizim için Doğu Akdeniz meselesinin iki boyutu var. Birincisi Türkiye'nin kıta sahanlığındaki haklarının korunması, ikincisi de Kıbrıs Türk halkının Ada'nın etrafındaki doğal kaynaklarla ilgili hak ve çıkarlarının garanti edilmesidir" dedi.

Erdoğan, "Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Maraş'ın sahil şeridini halkın istifadesine sunma kararını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.