21 Eylül 2024 Cumartesi

Taşdemir: Askeri mühimmat patlaması ile kaç çocuk öldü?

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı'da 12 yaşındaki Naci Atacı'nın yerde bulduğu mühimmatın patlaması sonucu ağır yaralanmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Yaygınyurt köyünde çocukların bulduğu mühimmatların patlaması sonucu yaralanmasını veya hayatını kaybetmesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
 
Son olarak Ağrı'da 12 yaşındaki Naci Atacı'nın çobanlık yaparken yerde bulduğu mühimmatın patlaması sonucu ağır yaralandığını hatırlatan Taşdemir, Soylu'ya bu duruma ilişkin bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu?
 
Taşdemir ayrıca yazılı cevap istediği Soylu'ya şu soruları sordu:
 
- Sıklıkla karşılaşılan mühimmat patlaması sonucu ölüm ve yaralanmaları önlemek için Bakanlık tarafından ne tür tedbirler alınmaktadır?
- 2002-2018 yılları arasında mühimmat patlaması sonucu kaç kişi yaşamını yitirmiştir, bunların illere göre dağılımı nedir?
- 2002-2018 yılları arasında mühimmat patlaması sonucu kaç çocuk yaşamını yitirmiştir, bunların cinsiyet ve illere göre dağılımı nedir?
- 2002-2018 yılları arasında mühimmat patlaması sonucu yaralanan, sakat kalan çocuk sayısı kaçtır?
- Mühimmat patlaması sonucu sakat kalan bireylere, özellikle de çocuklara yönelik psikolojik, sosyal ve ekonomik destek sağlanmakta mıdır, bunların desteklerin kapsamı nedir?