2 Ekim 2024 Çarşamba

Tarikat yurdu sessiz sedasız açıldı

Denizli'de 12 yaşındaki bir çocuğun belletmen Emre T. tarafından sistematik tecavüz işkencesine uğradığı ortaya çıkan tarikat yurdu sessiz sedasız açıldı. Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin, "Üst makamlardan açılması için emir geldi" dedi. 

Denizli'nin Çivril ilçesinin Akpınar mahallesinde bulunan Süleymancılar tarikatına ait Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu'nda 2019 yılında 12 yaşındaki bir öğrenciye belletmen Emre T.'nın sistematik tecavüz işkencesinin ortaya çıkmasının ardından kapatılan tarikat yurdu, sessiz sedasız yeniden açıldı. 

Olayın ardından Emre T. gözaltına alındı, yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatılmıştı. Süleymancılara ait tarikat yurdunun başlatılan soruşturma kapsamında, kapatılmasına karar verilmiş ve yurt da mühürlenmişti.

TELE 1'den Betül Alanur Çelebi'nin haberine göre mühürleme işleminin ardından yurdun bir süre sonra yeniden açıldığı ortaya çıktı. Google'da da Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu'nun kalıcı olarak kapalı olduğu görünüyor. 

'RESMİ OLARAK YURT AÇIK'
Çelebi'yle görüşen yurt müdürü, "Şu an resmi olarak yurt açık. Sürekli denetime de uğruyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de sık sık geliyorlar. Bir cemaate de bağlı değiliz. Hisar talebe yurdu olarak faal olarak devam ediyoruz. Bu sorumluların hepsi buradan götürüldü. Muhatabı ben değilim. Olayları da bilmiyorum" dedi.

'ÜST MAKAMLARDAN AÇILMASI İÇİN EMİR GELDİ'
Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin de yurdun ismin ve yönetimin değiştiği iddiasıyla açılmasını savundu. Keskin, "Bize gelen talimatlar doğrultusunda açılması gerekiyordu açılmıştır. Emir doğrultusunda açıldı. Biz kendi kafamıza göre açmıyoruz. Üst makamlardan açılması için emir geldi" ifadelerini kullandı.