2 Ekim 2024 Çarşamba

Tahir Elçi davası: Sanıklar SEGBİS'te hakim olmadan dinlenecek

Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davada mahkeme heyeti, sanıkların naip hakim bulunmadan SEGBİS ile dinlenmesinin usule aykırı olmadığına karar verdi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin 3'ü polis 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

Duruşmada müşteki avukatları, sanıkların küçük ekranda görülemediğini, sanıkların bulunduğu talimat duruşmalarında hakim olmadığını, bunların usule aykırı olduğunu kaydederek, duruşmanın ertelenmesini ve talimat duruşmalarına müşteki avukatların katılması talebinde bulundu.  Müşteki avukatları, "Duruşma salonunda mahkeme heyetinin arkasında küçük bir ekran var. Ekranda üç talimat duruşmasının ve bulunduğumuz salonun görüntüleri var. Avukatlar olarak sanıkları hiçbir şekilde göremiyoruz. Mahkeme başkanı seslendiğinde bir sanık duymadı. Bu şartlarda duruşma yapılamaz" ifadelerini kullandı.

AVUKATLARIN TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme heyeti, talimat mahkemesinde hakimin hazır bulunmasına ilişkin bir taleplerinin bulunmadığı; sanıkların naip hakim bulunmaksızın dinlenmesinin usule aykırı olmadığı gerekçesiyle müşteki vekillerin naip hakim bulunması talebinin reddine karar verdi.

Duruşma devam ediyor.