22 Eylül 2024 Pazar

Suruç gazisi Demirtaş yarın hakim karşısına çıkacak

Suruç gazisi Mazlum Demirtaş yarın hakim karşısına çıkacak. Suruç Aileleri İnisiyatifi?nden Emrah Topaloğlu, Demirtaş'ın hala cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi, ?Suruç katliamının failleri değil, katliamdan sağ çıkanlar cezalandırılıyor. Mazlum?a özgürlük istiyoruz? dedi.
Editörümüz İsminaz Temel’in yarın İstanbul Adliyesi 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmasında Suruç gazisi Mazlum Demirtaş da yargılanıyor.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi adına ETHA’ya konuşan Emrah Topaloğlu, “Suruç katlimı yaşandı ve sonrasında gerçekler ortaya çıkarılması için bir çaba sarf edilmedi. Geçtiğimiz günlerde Suruç davasının 7. duruşması görüldü ama mahkemede hala bir ilerleme yokken; diğer taraftan Suruç’ta ölmeyip sağ kalanlar gözaltına alınıp sürekli tutuklanıyor" dedi.
 
Tutuklanan Suruç gazilerinden birinin de Mazlum Demirtaş olduğunu belirten Topaloğlu, "İddianamelerinde Suruç şehitlerinin cenazelerine anmalarına katılmak suç olarak gösteriliyor. Bir bütün olarak değerlendirirsek Suruç katliamından sağ çıkanlar cezalandırılıyor.  Mazlum’a özgürlük istiyoruz” dedi.