3 Ekim 2024 Perşembe

Suruç gazisi Dağ Gazi'de toprağa verildi

Politik mülteci olarak yaşadığı İsviçre'de yaşamını yitiren Suruç gazisi Sezgin Dağ, İstanbul Gazi Mahallesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Politik mülteci olarak yaşadığı İsviçre'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sonucu yaşamını yitiren Sezgin Dağ, İstanbul Gazi Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. 

Dağ, Bern'de politik mülteci olarak kaldığı kampta, rahatsızlandığı için hastaneye gitmiş, hastaneden "bir şeyin yok denilerek" gönderilmişti. Kaldığı kampa geri dönen Dağ, gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Dağ'ın ihmal sonucu yaşamını yitirmesi üzerine İsviçre'de savcılık soruşturma başlatıldı. Suruç katliamı sırasında kalbinin üzerine isabet eden şarapnel parçalarının Dağ'ın kalp krizini tetiklediği kaydedildi.

13 Kasım'da yaşamını yitiren Dağ, sabah saatlerinde İstanbul'a getirildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Gazi Mahallesi'ndeki cemevine götürüldü.

Dağ için burada bir tören düzenlendi. Törene Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, DAD, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) ile Suruç Aileleri İnisiyatifi katıldı. 

Dağ, Gazi Cemevi'nde yapılan törenin ardından Gazi Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Defin işleminin ardında saygı duruşu yapıldı. Burada Suruç Aileleri ve ÖTSP adına yapılan konuşmalarda, Dağ'ın, 20 Temmuz'da Suruç'ta gerçekleşen katliamda yaralandığını ve hakkında açılan davalar nedeniyle politik göçmen olarak yurdışına çıkmaz zorunda kaldığı belirtildi. Konuşmalarda, Dağ'ın mücadelede yaşatılacağı vurgulandı.

Uğurlama töreni, "Sezgin yoldaş ölümsüzdür" sloganın ardından sona erdi.