30 Eylül 2024 Pazartesi

Suriyeliye şiddet uygulamanın 'cezası' yıllık izin

Urfa'da hayvanlarını otlatan Suriyeli çobanı "Türkçe konuş, doğru konuş yoksa seni öldürürüm" diye darp eden güvenlik görevlisine 'yıllık izne çıkarılma cezası' verildi.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde hayvanlarını otlatan Suriyeli bir çobana Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) görevli bir güvenlik personeli tarafından şiddet uygulandı. "Türkçe konuş, doğru konuş yoksa öldürürüm seni" sözleri eşliğinde darp edilen çobanın şikâyetçi olduğu güvenlik görevlisinin senelik izne gönderildiği ortaya çıktı.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa'da yaşanan olayı TBMM gündemine taşıdı.

Sığınmacı çobanın sırf hayvanlarını otlattığı için şiddete maruz kaldığını, bu anların bir güvenlik görevlisi tarafından kamera ile kayda alınıp paylaşıldığını ifade eden Sürücü, "O güvenlik görevlilerine ne gibi bir ceza verilmiştir?" diye sordu.

Yazılı soru önergesine yasal süresi içerisinde yanıt vermeyen Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçen hafta gönderdiği yanıtta, güvenlik görevlisinin yıllık izne gönderildiğini söyledi. Pakdemirli, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.