22 Eylül 2024 Pazar

Sur'da hayatını kaybedenler anıldı

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı. HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, "Bedeli ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz" dedi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenler, Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında anıldı. Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve HDP'liler ile aileler katıldı.
 
 
Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, bölgede 12 kentin abluka altına alınarak şehirlerinin talan edildiğini ve yıkıma uğratıldığını söyledi. Farisoğulları, "Aralarında çocuk ve yaşlılar olmak üzere birçok insanımızı katlettiler" dedi. Farisoğulları, Seve Demir, Asya Yüksel ve Mehmet Tunç'u anarak Kürt halkının sergilediği büyük direnişle, AKP karşısında diz çökmeyi reddettiğini söyledi.
 
Direnişin hala devam ettiğini vurgulayan Farisoğulları, hayatını kaybedenlerin Kürt halkı ve değerleri ölümsüzleştiğini ifade ederek "Bugüne kadar nasıl direndiysek, bundan sonra da direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.