2 Ekim 2024 Çarşamba

Soylu'dan 'Gülistan'ı bulmak için elimizden geleni yaptık' iddiası

İki yıldır akıbeti bilinmeyen ve açık şekilde yargının failden yana tavır alınarak sorumluları gizlenen Gülistan Doku'nun bulunması için ellerinden gelen çabayı yaptıklarını iddia eden Soylu, sorumluluğu devletin üzerinden atmaya çalıştı. Soylu, kızlarının akıbetini sormak için bakanlık önünde açıklama yapmak isteyen Doku ailesinin darp edilerek gözaltına alınmasına ilişkin ise söz söylemedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından kameralarla dolu ve "güvenlik" adı altında asker, polis yığınağı yapılan Dersim'de kaybolan ve iki yıldır bulunmayan Gülistan Doku'ya ilişkin açıklama yaptı. Soylu, üzerilerine düşen her şeyi "hakkıyla" yaptıklarını öne sürerken ailenin bugün uğradığı saldırının sorumluluğunu ise üzerinden atmaya çalıştı.

Samimi bir çabayla Doku'nun bulunması için çalıştıklarını öne süren Soylu, başta HDP olmak üzere devlete tepki gösteren CHP ve İYİP'i eleştirdi. 

Yapılan çalışmalarla ilgili Doku'nun ailesinin bilgilendirilmediği iddialarının asılsız olduğunu öne süren Soylu, "Gülistan Doku'nun ailesinin yapılan çalışmalarla alakalı bilgilendirilmediğine dair yapılan açıklamalar da tamamen yalandır. Bu elim hadise, ilk anından bugüne kadar her aşamasında bizzat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takibinde olmuştur. Kendileri aile ile hem telefonla hem de Elazığ ziyareti sırasında bizzat yüz yüze görüşmüştür. Ayrıca Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve İçişleri Bakanı olarak bizzat kendim, Elazığ'da, Ankara'da ve Tunceli'de aile ile defalarca görüşme gerçekleştirdik ve her süreçte bilgilendirdik. Ayrıca; Valilerimiz, arama kurtarma birimlerimiz, arama çalışmalarının her safhasında; yine konuyla ilgili kurulan özel ekibimiz, yürütülen çalışmanın bir çok bölümünde, aileyi sık sık bilgilendirmiştir. Bizatihi aile üyeleri, arama kurtarma çalışmalarını ve tüm detayları, olay yerinde de takip etmiştir" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarında herhangi bir zaafiyetin söz konusu olmadığı iddiasıyla sorumluluğu üzerilerinden atmaya çalışan Soylu, muhalefetin görevinin iktidarı karalamamak olmadığını da öne sürdü. 

Öte yandan Soylu, kızlarının akıbetini sormak için bakanlık önünde açıklama yapmak isteyen isteyen ailenin polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmasına ilişkin söz söylemedi.