2 Ekim 2024 Çarşamba

Sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonu Adana'da kınandı

Sosyalistlere yönelik 7 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonu ESP Adana İl Örgütü tarafından protesto edildi. Eylemde yapılan açıklamada "Sözümüzdür; birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız" diye belirtildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu 20 sosyalistin gözaltına alınmasını Namık Yarman İş Merkezi önünde protesto etti.

"Birleşeceğiz, çoğalacağız, faşizmi yıkacağız" pankartının açıldığı eyleme HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, TÖP, Halkevleri, DAD ve Anadolu-Der destek verdi.

"ESP umuttur umut dimdik ayakta" "HDP umuttur umut dimdik ayakta", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını ESP Adana İl Yöneticisi Turhan Demirdağ okudu. Demirdağ, "Diktatörlüğün bu saldırısı ne partimiz için yenidir ne de faşizm için sonuç alıcıdır. Bunun tek kanıtı çeyrek asrı aşan geleneğimiz boyunca yapılan faşist terör saldırıları ve alınan sonuçlarıdır. 12 Eylülcü faşistlerden Demirel-Çiller-Ağar'a, AKP-Cemaat çetesinden AKP-MHP faşist koalisyonu ve onun iç savaş bakanına değin yargı-polis eliyle yapılan tüm saldırılar sonuçsuz kaldı. Partimizi ne yolundan saptırmayı başardılar ne de tasfiye edebildiler. Partimiz, varlığına dönük her saldırıyı devrim ve sosyalizm iddiasından, tarihsel meşruiyetinden ve devrim şehitlerine olan sınırsız bağlılığından aldığı güçle yoluna devam etti" dedi. 

Demirdağ, "Ne saldırılarından korkuyoruz, ne mücadelemizden bir adım geri atıyoruz. Hayır, yeniden ve bir kez daha faşizme meydan okuyoruz. Siyasal mücadeleleri faşist polis terörüyle engellenmek istenen tüm ilerici, devrimci politik güçler! Dostlarımız, yoldaşlarımız! Bütün saldırıları, çabaları boşuna. Faşizm güçlü değil, kan kaybediyor. Diktatörlük için vakit çoktan doldu. Faşizmi yıkmak için bir adım daha öne çıkalım. Öfkemizi olduğu kadar güçlerimizi de birleştirelim. Sokaklarda, meydanlarda buluşalım. Faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir. Sözümüzdür; birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız" diye belirtti.