3 Ekim 2024 Perşembe

'Sosyalistlere, devrimcilere ve yurtseverlere yapılan saldırılara göğüs gereceğiz'

İktidarın devrimcilerin tüm yaşamsal ve siyasal alanlarına saldırdığına dikkati çeken Devrimci Parti Ankara İl Yöneticisi Selim Doğan Koç, "Sosyalistlere, devrimcilere ve yurtseverlere yapılan bu saldırılara hep beraber göğüs gereceğiz" dedi.

Birleşik Devrimci Parti, yöneticileri avukat Sinan Varlık'ın tutuklanması ve eski Parti Meclis (PM) üyeleri Çağla Deniz Gündüz'ün kaçırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Partinin genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısına, Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu ve SGDF MYK üyesi Yaren Tuncer'in de aralarında olduğu demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Birleşik Devrimci Parti Ankara İl Yöneticisi Selim Doğan Koç, avukat Sinan Varlık'ın "saraya bağlı mahkeme" tarafından tutuklandığını dile getirdi. Koç, "Saray ve avaneleri arasında çelişkilerin iyice ayyuka çıktığı, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği dönemde her şeyi ihmal edebilenler devrimcilere saldırmayı ihmal etmiyor" diye belirtti.

'TASFİYE HEDEFLENİYOR'
İktidarın devrimcilerin tüm yaşamsal ve siyasal alanlarına saldırdığını ifade eden Selim, "Somalı madencilerin önünü kesiyor, depremzedeler ile dayanışanların çadırlarına saldırıyor, Kürt halkının temsilcilerini hapishanelere yolluyor, Kürt köylüsünü ise helikopterden aşağı atıyor, kadınlar öldürülmesin diye sokağa çıkan kadınları gözaltına alıyor, LGBTİ+'lara nefes alacak alan bırakmamaya çalışıyor. Bu saldırı dalgasına karşı savunmaya kilitlenmiş olanlar veya ölü taklidi yapanlardan ziyade iktidarı açıktan hedef alanlar, sarayın saldırılarını boşa düşürecek devrimci kurumlar hedef tahtasına konuluyor, tasfiye etmek hedefleniyor" diye konuştu.

'AVUKAT MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİ SORULDU'
Varlık'a, avukat müvekkil ilişkisi çerçevesinde yaptığı görüşmelerin de sorulduğunu kaydeden Koç, "Sinan Varlık'ın, Rojava'da ölümsüzleşen devrimciler ve aileleriyle avukat müvekkil ilişkisi çerçevesinde yaptığı görüşmelerin sorulmasındaki mesaj açıktır. İktidar tarafından avukatlara 'devrimcileri savunmayın' denmektedir. Bu duruma karşın avukat Sinan Varlık ve onu savunan avukatlar gereken cevabı vermiştir. Devrimcileri savunan avukatların olduğu gibi bugün ise biz avukatlarımızı savunuyoruz. Ayrıca Varlık'ın da belirttiği gibi, başta Rojava'da ölümsüzleşenler bizlerin değerleridir, onların ayak izlerini takip etmekten bizleri alıkoyamazsınız" diye belirtti.

'BERABER GÖĞÜS GERECEĞİZ'
Eski PM üyeleri Çağla Deniz Gündüz'ün dört kişi tarafından kaçırıldığını söyleyen Koç, "Ellerindeki telsizden, üstlerindeki silahlardan polis olduğu belli olan bu kişiler de yaptıklarının hiçbir meşruiyeti olmadığını biliyorlar. Dün Çağla Deniz Gündüz'ün kaçırılmasını engellemek için toplanan halk yarın sizin iktidarınızı yıkmak için daha kalabalık olarak karşınıza çıkacak. Sosyalistlere, devrimcilere ve yurtseverlere yapılan bu saldırılara hep beraber göğüs gereceğiz" dedi.