6 Ekim 2024 Pazar

Sosyalistlerden Gazi halkına: Açlık ve yoksullukla gelin birlikte mücadele edelim

Açlık, yoksulluk, borç, çaresizlik nedeniyle işçi ve emekçilerin yaşamına son verdiğini belirten ESP ve SKM üyeleri, Gazi mahallesinde yaptıkları ajitasyon konuşmalarında, açlık yoksullukla mücadele için ESP saflarında örgütlenme ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri, açlık, yoksulluk, borç, çaresizlik nedeniyle işçi ve emekçilerin yaşamına son vermesine ilişkin Gazi mahallesinde ajitasyon konuşmaları yaptı.

Ajitasyon konuşmasında "Nisan ayı boyuncu en az 129 kişi intihar etti. Açlık, yoksulluk, borç, çaresizlik sarmalında işçi ve emekçiler hergün intihar ediyor. Tıpkı günlük korona vakaları tablosu gibi, artık bu faşist iktidar altında çaresizliğe sürükleyip intihar edenlerin günlük rakamlarını izliyoruz. Sefalet ücretiyle geçinemeye çalışan işçi ve emekçiler, mahsülü çöpe giden çiftçi ve köylüler, dükkanlarını işletemeyen borç üstüne borç, faiz üstüne faiz ödeyen milyonlarca esnaf acaba hangimiz bu tabloya katılacak diye beklemek zorunda değil. Gazi halkı gelin bu mücadeleyi ESP saflarında birlikte yürütelim" denildi.