3 Ekim 2024 Perşembe

Sosyalist Ahmet Ayva tutuklandı

Tekirdağ'da gözaltına alınan Ahmet Ayva, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Avukat Meral Hanbayat, müvekkilinin bir itirafçının soyut ifadesine dayanarak, hiç bir somut delil olmadan tutuklandığını belirtti, itiraz edeceklerini söyledi.

Hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Tekirdağ'da gözaltına alınan sosyalist Ahmet Ayva, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Terkidağ'dan İstanbul'a getirilen Ayva, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduğu zaman boyunca itirafçılık ve ajanlık dayatmasına maruz kaldı. 

7 Kasım'da gözaltına alınan Ayva, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Ayva, savcılık tarafından ifadesi alınmadan, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Ayva, itirafçı Ender Yalçın'ın verdiği ifadeler nedeniyle tutuklandı.

AVUKAT HANBAYAT: KİŞİ ÖZGÜRLÜĞÜ VE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN BİR KARAR
Avukatı Meral Hanbayat, Ayva'nın tamamen soyut beyanlara dayanarak tutuklandığını belirterek, "Bu kişi özgürlüğünü ve güvenliğini tehdit eden bir karar. Soyun beyanlar dışında somut hiçbir delil yok. Delil olmadan kişileri 'örgüt üyesi' olmakla suçlayabiliryorlar. Karara itiraz edeceğiz. Bu davanın müvekkilim Ahmet'in özgürlüğü ile sonuçlanacağını düşünüyorum. Çünkü hiç ama hiç somut bir delil yok sadece bir kişinin soyut beyanları ile tutuklandı."