2 Ekim 2024 Çarşamba

Son 24 saatte 65 ölüm, 1.391 yeni vaka

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 nedeniyle bugün 65 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1.391 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, "Aşı için 2 ay zaman kaldı" dedi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili son verileri paylaştı. 

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte 1.391 yeni hasta tespit edildi, 65 kişi yaşamını yitirdi.

Buna göre toplam can kaybı 8.195'e yükseldi, bin 391 yeni vaka tespit edildi.

KOCA: TÜNELİN UCU GÖRÜNDÜ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Koca, "Yaklaşık yarı yarıya düşüş sağladık, aşı için önümüzde 2 ay gibi zaman kaldığı düşünülürse tünelin sonu göründü" dedi.

VAKA SAYISININ AÇIKLANMADIĞININ İTİRAFI
Sağlık Bakanı Koca, vaka ve hasta sayısındaki ayrımı anlattı, hasta sayısını esas aldıklarını belirtti. Koca, hastalığı bulaştırmada rol oynayan vaka sayılarının neden açıklanmadığına dair bir şey söylemedi.

Sağlık Bakanlığı günlük olarak açıkladığı koronavirüs tablosunda 29 Temmuz'da değişikliğe gitmiş "bugünkü vaka sayısı" olarak belirtilen kısım "bugünkü hasta sayısı" olarak değiştirilmişti. 

Gidilen bu isim değişikliğine rağmen sayılarda bir önceki güne göre değişiklik olmamıştı.

Sağlık Bakanı Koca, bugünkü açıklamada hasta ve vaka tanımlarının arasındaki farkı anlattı. Asemptomatik pozitiflerin hasta olara kabul edilmediğini belirten Koca, ancak bunların hastalığı bulaştırmada etkili olduğunun altını çizdi. Koca bu açıklamasını yaparken vaka sayılarının neden açıklanmadığına dair bir bilgi paylaşmadı.