6 Ekim 2024 Pazar

SMF: Derin devlet, devletin kendisidir

Peker'in açıklamalarıyla bir kez daha "derin devlet" ilişkilerinin ortaya çıktığını belirten SMF MYK'sı, devlet-mafya işbirliğine karşı tüm ezilenleri sokaklara ve birlikte mücadeleye çağırdı. 

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Merkez Yürütme Kurulu, tetikçi Sedat Peker'in kişisel sosyal medya hesaplarından "derin devlet" örgütlenmesi, kimi yargı kumpasları, cinayetler, uyuşturucu sevkiyatları, insan kaçırma, şantaj gibi işlediği itiraf açıklamalarına dikkat çekti.

Kuruluşundan bugüne, devleti yöneten tüm iktidarların kamuoyu önünde savunamayacakları ya da ikna edemeyecekleri suçları özellikle mafya, çeteler ya da "derin devlet" aracılığıyla işlemekte, devlet içinde bunları koordine ettiğini, hatta bu suçları kendi güvenlik ve istihbarat güçlerine bizzat işlettiği kaydedilen açıklamada, "Dönem dönem kullandığı maşalar değişse de, suç işleme konusundaki istikrarları değişmemiştir. 'Derin Devleti' tasfiye ettiği yalanını her fırsatta dile getiren AKP/Erdoğan iktidarı, bizzat bunu yönlendiren ve hatta alternatif 'derin devletler' ikame eden pozisyonunu her dönem devam ettirmiştir" denildi. 

'KULLANILIP, KÖŞEYE ATILAN MAFYA ARTIKLARINA YABANCI DEĞİLİZ'
Mehmet Ağar, Tansu Çiller gibi dönemin faşist sembolleriyle her kritik politik süreçte AKP/Erdoğan iktidarının poz verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Belirtmekte fayda var; kullanılmış ve bir köşeye atılmış mafya artıklarının anlattıklarına yabancı değiliz. Bu itiraflara şaşırmış da değiliz. Bizler, sömürü düzeninin hedefinde olanlar olarak devlet-mafya ilişkisini, 'derin devleti' iyi biliriz. Faşist çetelerin katliamlarına 'kimse bana sağcılar insan öldürüyor dedirtemez' diyen Süleyman Demirel'den, Susurluk'ta şarampole yuvarlanan azılı katillerden, Şemdinli Umut Kitabevini bombalayan askerlerin yakalanması sonrası 'tanırım iyi çocuklardır' diyen Yaşar Büyükanıt'tan, 6-7 Eylül Olayları'ndan, Maraş- Çorum- Malatya- Gazi Mahallesi katliamlarından burada yazının kapsamını aşacak emekçi halka karşı işlenmiş birçok suç ve katliamdan bizler 'derin devlet' hikayesini çok iyi biliyor, bizzat yaşıyoruz. Devlet tüm bu suçlarda, bu ilişkileri ya savunmamış ve devlet içinde 'kulağı çekilmesi' gereken birkaç 'kendini bilmez' olarak ilan etmiş ya da dolaylı yollardan savunmuş, nihayetinde koruyup, kollamıştır" ifadeleri kullanıldı. 

'BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ'
Devlet-mafya işbirliğinin ancak sokaklarda ve meydanlarda yürütülecek meşru bir mücadele ile sonlanacağının altı çizilen açıklamada, "Emekçilerin devleti, ancak sosyalizmin nihai zaferiyle kurulabilir. Emekçiler ve ezilenler ancak sosyalizmde kendi gelecekleri üzerinde doğrudan söz sahibi olabilir. SMF, devlet-mafya işbirliğine karşı tüm emekçileri ve ezilenleri örgütlü mücadeleye çağırmakta, birleşik mücadeleyi büyütmeye davet etmektedir."