27 Temmuz 2024 Cumartesi

SKM'den cinsel saldırı faillerini koruyan hastane önünde eylem

Cinsel saldırı faillerini koruyan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yapan SKM, tüm kadınları özsavunmaya ve erkek şiddetine karşı mücadeleye çağırdı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), temizlik işçisi bir kadının aylarca sistematik cinsel saldırıya uğradığı ve faillerinin korunduğu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı. 
"Faillerden hesabı kadınlar soracak" pankartının açıldığı eylemde söz alan SKM İstanbul Sözcüsü Leyla Can, hastaneyi işaret ederek yaşananları anlattı. 

'FAİLLER VE AKLAYANLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Kadınların her gün evde, sokakta, işyerinde erkek şiddetine maruz kaldığını kaydeden Can, "Failler ve onları aklayanlar iyi bilsinler olduğumuz her yerde onları teşhir etmeye devam edeceğiz. Peşini bırakmayacağız. Bunun sebebi erkek egemen devletin cezasızlık politikalarıdır. Bunun sebebi erkekleri aklayan yargıdır" dedi.

Kadınlara seslenen Can, tüm kadınları erkek şiddetine karşı mücadeleye çağırdı.

'ŞİDDETE KARŞI SUSMAYALIM'
"Erkek adalet değil gerçek adalet", "Kadınlar sokağa özsavunmaya" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde Can, son olarak "Hayatlarımızı, sağlığımızı emanet ettiğimiz kişiler tarafından bir kadın cinsel şiddete uğradı. Şiddete karşı susmayalım" çağrısı yaptı.