19 Eylül 2024 Perşembe

SKM, İstanbul'da 25 Kasım çalışmalarına başladı

SKM, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım çalışmalarına "Şiddete, krize karşı isyandayız, özsavunmadayız" şiarıyla start verdi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım çalışmalarına "Şiddete, krize karşı isyandayız, özsavunmadayız" şiarıyla start verdi.
 
Kadıköy rıhtimda stant açan SKM üyeleri, şarkılar eşliğinde bildiri dağıttı ve kadınlarla "Ekonomik kriz ve şiddetin kadınlar üzerindeki etkileri" başlıklı anket yaptı.
 
SKM'lilerin dağıttığı bildiride "Biz; kapitalist üretim ilişkileri ve ataerkil değer yargılarıyla her gün fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik şiddete maruz kalıyoruz" ifadeleri yer aldı.
 
Krizin kadın üzerindeki etkilerine dikkat çeken SKM'liler "Uzun mücadeleler sonucu erkek egemen sistem karşısında edindiğimiz kazanımlarımız gasp edilmek istenirken, ekonomik krizle birlikte bir kez daha eziliyor, ekonomik şiddete maruz kalıyoruz" dedi.
 
Çalışmalara ilişkin ETHA'ya konuşan SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ilişkin SKM olarak bugün çalışmalarımızın startını verdik. Bu çalışma kapsamında 'Şiddete, krize karşı isyandayız, özsavunmadayız' şiarlı bildirilerimizin yanısıra bu içerikli bir de anketimiz var. Anket çalışmamızın hedefi kadınların krizle ilgili ne düşündüğünü ve nasıl etkilendiğini anlayabilmek" dedi.
 
Bahçeci, "Bugün itibarıyla 25 Kasım'a kadar hem kent merkezlerinde hem de mahallelerde, semtlerde ev toplantılarıyla çalışmamızı sürdürüceğiz. Özellikle genç kadınlara, işçi emekçi kadınlara, ev emekçisi kadınlara ulaşmaya çalışıcağız bu süreçte. Çalışmadan amacımız 25 Kasım'da alanlara olabildiğince kuvvetli çıkabilmek, kadın dayanışmasını ve çağrımızı büyütmek" diye konuştu.