22 Eylül 2024 Pazar

Siyasilerden Çiçek Otlu'nun duruşmasına çağrı

Siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri ve HDK Eş sözcüleri, Çiçek Otlu'nin yarın saat 13.30'da İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.
Siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri ve HDK Eş sözcüleri, 22 Ağustos 2017'den beri tutuklu olan Genel Başkanları Çiçek Otlu'nin yarın saat 13.30'da İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.
 
HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu: Yoldaşımız Çiçek Otlu şahsında tüm siyasi tutsaklara özgürlük diye bağıracağız.
 
HDK Eş Sözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit: Tüm siyasi rehinelerin duruşmalarında olmak, onlarla omuz omuza mücadele ettiğimizi gösterme zamanı.
 
SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur: Çiçek yoldaş sadece ezilenlerin, yoksulların, işçilerin, emekçilerin daha adil bir dünyada yaşaması için mücadele veren bir yoldaşımızdır.
 
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: Çiçek Otlu'nun duruşmasına herkesi bekliyoruz. Çiçek Otlu'ya özgürlük.
 
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm: Özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesinde yer aldığı için 500 gündür tutuklu bulunan Çiçek Otlu'nun yalnız olmadığını söylemek ve dayanışmayı büyütmek için Çağlayan'dayız.
 
HDP Muş Milletvekili Mensur Işık: ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun 25 Aralık'ta mahkemesi var. Arkadaşımızla dayanışmaya davet ediyorum.
 
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül: Çiçek Otlu arkadaşımızın haksız, hukuksuz yere tutuklanmasının hukuki bir tarifi yoktur.
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun yarın görülecek duruşmasına çağrı yaptı.