2 Ekim 2024 Çarşamba

'Siyasi soykırım saldırılarını birleşik mücadele ile durdurabiliriz'

Sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonları Dersim'de protesto edildi. Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri yaptığı eylemde, AKP-MHP iktidarının saldırılarını durduracak yegane gücün ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesinden geçtiği vurgulandı.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu 20 sosyalistin gözaltına alınmasını protesto etti.

Sanat Sokağı'nda yapılan eylemde "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz" pankartı açıldı. SKM MYK üyesi Satiye Ok'un okuduğu basın açıklamasında, sosyalistlerin serbest bırakılması istendi.

AKP-MHP iktidarının son yıllarda kendisine muhalif olan güçlere yönelik saldırıları artarak devam ettirdiğini söyleyen Ok, Eylül ayında ESP ve HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu düzenlediğini kaydetti.

HDP ve bileşeni olan ESP yöneticilerini tutuklayan, belediyelerini gasp eden, baroların genel kurul yapmasını yasaklayan, helikopterden atılan kürt köylülerin haberini yapan gazetecileri gözaltına alarak sindirmeye çalışan zihniyet asla hedefine ulaşamayacağını vurgulayan Ok, "AKP-MHP İktidarı suskun, kendisine biat eden ve tüm hukuk dışı uygulamalarına sesiz kalan bir toplum istiyor. Milyonlarca insanın aç ve işsiz kaldığı, her gün sokak ortasında kadınların öldürüldüğü, bir ülkede susmak ve iktidarın uygulamalarına sesiz kalmak mümkün değil" diye konuştu.

Halkın tüm saldırılara karşı tek adam rejimine biat etmeyeceğini vurgulayan Ok, "AKP-MHP iktidarının saldırılarına ve hukuk dışı uygulamalarına karşı şimdi birleşme zamanı. Bu saldırılar sadece sadece ESP ve HDP'ye değil bir bütün olarak muhalif güçleredir. Hiç kimse kendisini bu saldırıların dışında göremez. O halde hep birlikte iktidara meydan okumaya devam edelim. Onlar saldırmaya devam edecekler. Onları durduracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir. Onlar kaybettikçe biz kazanacağız. Halkımızın birleşik mücadelesiyle birleşerek, çoğalarak faşizmi yıkacağız" diye belirtti.