19 Eylül 2024 Perşembe

Şimdi de Kadıköy'de yasaklandı

Bu akşam Kadıköy Emek Tiyatrosu'nda sahnelenmesi beklenen "Sadece Diktatör" OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandı.
Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın oynadığı "Sadece Diktatör" adlı tiyatro oyunu, Manisa, Burdur, Artvin'in ardından şimdi de Kadıköy'de yasaklandı.
 
Oyunu sahneleyen Emek Tiyatrosu'nun kurucusu Pınar Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre Kadıköy polisi, bugün tiyatroya gelerek yasak bildiriminde bulundu. Yasak kararı OHAL'e dayandırılırken, tutanakta, oyunun "kamu düzen ve güvenliğini olumsuz etkileyeceği, emniyet ve kamu esenliğini tehlikeye düşürebileceği, toplumsal huzur ve güven ortamını bozabileceği" iddia edildi.
 
Polis tutanağında "Sadece Diktatör isimli tiyatro oyunu Kadıköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda ve tiyatrolarda yasaklandı" denildi.
 
Barış Atay, geçen günlerde polisin Kadıköy'deki tiyatrolara giderek oyuna engel olmaya çalıştığını söylemişti.
 
Oyuncu Barış Atay, yasağı oyunun sahnelerinden örnekler vererek eleştirdi:
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="tr"><p lang="tr" dir="ltr">“Ahanda buradan buraya yasak!” <a href="https://twitter.com/hashtag/SadeceDiktat%C3%B6r?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#SadeceDiktatör</a> <a href="https://t.co/XDv5MnYqvl">pic.twitter.com/XDv5MnYqvl</a></p>&mdash; Barış Atay (@barisatay) <a href="https://twitter.com/barisatay/status/954345856618127361?ref_src=twsrc%5Etfw">19 Ocak 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="tr"><p lang="tr" dir="ltr">“Manisa, Burdur, Artvin, Kadıköy.... Hımmm, şimdi nerede yasaklasam acaba?” <a href="https://twitter.com/hashtag/SadeceDiktat%C3%B6r?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#SadeceDiktatör</a> <a href="https://t.co/Y0nUn2YbH8">pic.twitter.com/Y0nUn2YbH8</a></p>&mdash; Barış Atay (@barisatay) <a href="https://twitter.com/barisatay/status/954344341815922694?ref_src=twsrc%5Etfw">19 Ocak 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>