3 Ekim 2024 Perşembe

Silivri'den seslendiler: Berke ve Perit'i alacağız

Tüm engellemelere rağmen Berke ve Perit'in tutuklu bulunduğu Silivri Hapishanesi önünde açıklama  yapan Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanya Grubu mücadelenin süreceğini vurguladı. 

Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanya Grubu, 89 gündür tutsak Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen'in bulunduğu Silivri Hapishanesi önünde tüm engellemelere rağmen açıklama yaptı. 

Boğaziçi Üniversitesi direnişinin birinci yılında hapishane önünde yapılacak açıklama ile Berke ve Perit'e özgürlük istenecek, direnişin talepleri yinelenecekti. Silivri girişinde jandarma tarafından durdurulan öğrencilerin hapishane önüne gitmesi engellenmek istedi. Jandarmanın durdurduğu öğrenciler, "Arkadaşlarımızdan bizi böyle ayıracağınızı sananlara sesleniyoruz: Biz birbirimize mücadeleyle, umutla bağlıyız; vazgeçmeye niyetimiz yok" dedi. 

Jandarmanın tüm engeline karşı öğrenciler Silivri Hapishanesi önünde açıklama yaptı. "Alacağız dostlar, alacağız sizi" yazılı pankartın açıldığı eylemde, bir yıl önce  "Kayyumlar gidecek, biz kalacağız" şiarıyla başlayan direnişin büyümeye devam ettiği kaydedildi. 

Basın metnini okuyan Enes Gözüküçük, "Tam bir yıl önceydi Melih Bulu Boğaziçi'ne kayyum olarak atanıp direniş başladığında. Bugün buradan, Boğaziçi direnişçisi arkadaşlarımız Berke ve Perit'in tutuklu yargılandığı Silivri önünden bir kere daha haykırıyoruz: Boğaziçi Direnişi, talepleri gerçekleşene kadar devam edecek. Üniversiteler özgürleşecek, direniş sürecek!  Daha önce 11 arkadaşımızı nasıl aldıysak Berke ve Perit'i de öyle alacağız. 7 Ocak'ta 'almaya geldik dostlar sizi' diye hep birlikte haykıracak, arkadaşlarımızı alacağız. Herkesi mücadeleyi, umudu büyütmeye; direnişi bir adım daha öteye taşımaya çağırıyoruz" ifadelerini kullanıldı. 

Eylem, "Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük" sloganıyla sona erdi.