19 Eylül 2024 Perşembe

Siirt'te halay çeken 4 kişi tutuklandı

Katıldıkları düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 2'si çocuk 4 kişi tutuklandı. Mahkeme tutuklama kararında trol hesap olan "Ajans Muhbir"in paylaşımını delil olarak gösterdi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine gözaltına alınan 2'si çocuk 4 kişi tutuklandı. Batman ve Siirt'te  yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. "Örgüt propagandası" iddiasıyla savcılığa sevk edilen 17 yaşındaki A.T. ve S.T. ile Edanur Taşkesen, Filiz Taşkesen ve Tülin Taşkesen savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadeleri alınan 5 kişiden Filiz Taşkesen ev hapsi kararıyla serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklandı.

Mahkeme tutuklama kararına, "…örgüt şahısları ve sempatizanları tarafından dinlenen ve söylenen ve sözde gerilla diye tabir edilen örgüt mensuplarını övücü söz ve söylemler içeren gerilla içerikli şarkılar söylendiği ve eşlik edildiği" ifadesine yer verilerek, "Ajans Muhbir" adlı trol hesapta yapılan paylaşım delil olarak sundu.