3 Ekim 2024 Perşembe

Seyit Rıza ve yol arkadaşları Mersin'de anıldı

DAD Mersin Şubesi ve Mersin Dersimliler Derneği, Seyit Rıza ve yol arkadaşlarının idam edilişlerinin 83. yıldönümünde andı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Mersin Şubesi ve Mersin Dersimliler Derneği ayrı ayrı Seyit Rıza ve yol arkadaşlarının idam edilişlerinin 83. yıldönümünde andı.

DAD binasında yapılan açıklamaya dernek yöneticilerinin yanı sıra HDP'li yöneticilerde katıldı. Açıklamayı okuyan DAD Mersin Şube Başkanı İsmail Altun, binlerce yıllık toplumunun direnen inanç gerçekliği ve direnen halk gerçekliğinin tek zerresi kalması durumunda da içindeki hakikat ve özgürlük arayışını barındıracağını belirtti.

'BÜTÜN ARŞİVLERİ AÇIN, SOYKIRIMLA YÜZLEŞİN'
Dersimliler Derneği de dernek bahçesinde açıklama yaptı. Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut tarafından yapılan açıklamada, "83 yıldır kapanmayan yara Seyitlerimizin mezar yerleri nerede?" diye sordu.

Tanrıkut, "Dün devletin kilitli kasalarında bulunan 'Dersim 1937-38 belgeleri' bugün TBMM'de mühürlü torbalarda tutulmaktadır. Belgeleri gizleyerek, gerçekleri çarpıtarak Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini engellemeyin. Halkın gerçekleri görmesi ve bilmesi için başta Genel Kurmay’ın arşivleri olmak üzere bütün arşivleri açın" diye belirtti.