3 Ekim 2024 Perşembe

SES'ten halk sağlığını önceleyen bütçe talebi

SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Kaan Taşer, ülkedeki giderek büyüyen işsizliği, yoksulluğu giderecek, toplumu ve halk sağlığını önceleyen bir bütçe talebinde bulundu.

SES Antalya Şube Eşbaşkanı Kaan Taşer, Meclis'te görüşülmekte olan 2021 yılı Genel Bütçesi ve Sağlık Bakanlığı bütçesine yönelik sendikalarının hazırladığı değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Taşer, Covid-19 salgınının tüm toplumu olumsuz etkileyen bir aşamaya geldiğini söyledi.

Asgari ücret ya da daha düşük ücretlerle çalışanların eline geçen paranın temel ihtiyaç maddelerini bile karşılamadığını belirten Taşer, temel ihtiyaç maddelerindeki enflasyon oranının TÜİK verilerinin çok çok üzerinde olduğunu vurguladı.

Taşer, bu ekonomik koşullar içerisinde iken iktidarın toplum sağlığını koruma çabasında bulunmadığını da kaydetti. Taşer, "Covid-19 geliştirilmesi muhtemel bir aşıyla kontrol altına alınsa bile pandemiyi ortaya çıkartan koşullarda hiçbir iyileştirme yapılmaması nedeniyle yeni pandemilerle karşılaşacağımıza şüphe yoktur" dedi.

Pandemiyi ortaya çıkartan nedenler arasında sıralanan ekolojik tahribat, yaban hayatına müdahale, kontrolsüz kentleşme gibi nedenler kapitalizmin kar hırsı ve çalışma hayatında derinleşen sömürü ilişkileri nedeniyle büyük bir hızla devam ettiğine dikkat çeken Taşer, işsizliği, yoksulluğu giderecek, toplumu ve sağlığı önceleyen bir bütçe talebinde bulundu.