2 Ekim 2024 Çarşamba

SES: Mücadelemiz yargılanamaz

SES, tutuklu bulunan sendika yöneticileri Gönül Erden ve Selma Atabey'in de aralarında bulunduğu 8 üyelerine açılan davanın ilk duruşmasına çağırdı. Yapılan açıklamada, iktidarın örgütlü mücadeleye yönelik baskı ve tutuklamalarına karşı hak savunuculuğuna ısrarla devam edileceği ifade edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), aralarında tutuklanan SES önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden ile SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey'in de yer aldığı 8 üyelerinin 6 Nisan'da Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk duruşmasına ilişkin SES Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Türk Tabipler Birliği (TTB) MYK üyesi Deniz Erdoğdu, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tümbel-Sen) MYK üyelerinin de katıldığı açıklamada "Sağlık hakkı, sendikal haklar ve kadın mücadelesi yargılanamaz" yazılı pankart açıldı.  

'SENDİKAMIZA YÖNELİK KESİNTİSİZ BİR YARGI BASKISI VAR'
Basın açıklamasını okuyan SES Genel Sekreteri Pınar İçel, davanın kadın özgürlük mücadelesine ve örgütlenme hakkına açıldığını vurgulayarak, örgütlü mücadeleyi baskılamaya yönelik benzer davaların daha önce de açıldığını hatırlattı. KESK ve KESK'e bağlı sendikalara karşı karalama kampanyasının hiç bitmediğini söyleyen İçel, "Yargısal süreç esasında siyasi iktidarın emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten sendikamıza, sendikal örgütlülüğümüze yönelik yargı baskısının kesintisiz olduğunu göstermektedir" dedi.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DAİR BELGESEL DELİL DAVA KONUSU YAPILDI'
Doğruları söylemekten vazgeçmeyen sendika üyelerinin asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren İçel, dava sürecindeki hukuksuz uygulamaları aktardı. SES'in sağlık emekçilerinin haklarına yönelik basın açıklamaları ve belgesellerinin dava konusu edildiğini kaydeden İçel, sağlık emekçilerinin hak ve hukuk mücadelesini ısrarla sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

İçel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hukuksuz davada yargılanan tüm arkadaşlarımız serbest kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Tüm duyarlı demokratik kamuoyunu 6 Nisan tarihinde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya, bizlerle dayanışmaya davet ediyoruz."

'İKTİDARIN BU ÇABALARI BEYHUDEDİR'
KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ise, "Kadın mücadelemize, ana dilimize, yaşam mücadelesine karşı iktidarın saldırılarına ses olmak için buradayız. Bir kez daha belirtmeliyiz ki iktidarın bu çabaları beyhudedir" dedi.

Rosa Kadın Derneği ve sendikal mücadele yürüten üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara da dikkat çeken Yeşil, "İfade özgürlüğümüz ve sendikal mücadelemiz gasp ediliyor. Bu duruşa karşı cezalandırma çabası olduğunu biliyoruz" diyerek, herkesi mücadeleyi büyütmeye ve dayanışmaya çağırdı.