2 Ekim 2024 Çarşamba

Şenyaşar ailesinin adalet arayışı 360. gününde

Adalet Nöbeti'nin 360. gününde olan Şenyaşar Ailesi, adalet sağlanana kadar mücadelenin süreceğini yineledi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 360. gününde.

Sabah saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinde yola çıkan aile, 42 kilometre yol alarak Urfa Adliyesi önüne geldi. Anne ve oğlu nöbetlerini Urfa Adliyesi bahçesinde bulunan Atatürk kaidesinin önünde başlattı.

Adalet Nöbeti boyunca karşı karşıya kaldıkları engelleme ve zorluklara dair konuşan Ferit Şenyaşar, 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerlerine dönük açılan ve sonuca bağlanan dava dosyasını hatırlatarak, "İş yerimizdeki davada kardeşimin silahını kaybettiler. Şu an hastane dosyasının açılması için yaklaşık bir yıldır nöbetteyiz. Gizlilik kararı var. Ortaya çıkan bir belgeye göre, hastanede görüntüler çalınmış, kaybedilmiş. Biz biliyoruz ki hastane görüntüleri devletin arşivindedir. Katliamı yapanlar bellidir" diye konuştu. Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşananlara dair dava dosyasına bakan 7. savcının kendilerine; "Görüntülerden yola çıkarak 23 kişi tespit ettik" dediğini hatırlatan Şenyaşar, "O savcının tayini çıkarıldı, şu an dosyayı açmayan savcılar suç işliyor. Adalet sağlana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Aile sosyal medya hesabından ise, "Başkasının gölgesine sığınarak yargıyı işlevsiz hale getirenler, o gölge yıkılmaya mahkumdur. Hastane güvenlik kamera kayıtları için savcı 'yok' diyor, devlet 'arşivimizdedir' diyor. Elbet bir gün şafak sökecek" mesajı paylaştı.