3 Ekim 2024 Perşembe

Şenyaşar ailesi: Yargı üzerindeki baskı kalksın

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 291. gününde. Erdoğan'a seslenen aile, "Cumhurbaşkanı çıkıp hastane katliamı ile ilgili yanıltıldığını söylesin. Yargı üzerindeki baskı kalksın. Bu zulme sessiz kalan herkes kaybedecektir. Adalet yoksa ekmek de yok."

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti sürüyor. 

Adalet Nöbeti'nin 291. gününde de aile Urfa Adliyesi önündeki "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan yerde yerini adı.

Sosyal medya hesaplarında ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) hesapları etiketlendi ve şu paylaşım yapıldı: "Bir annenin Şanlıurfa Adalet sarayındaki nöbeti, bu ülkenin adalet terazisidir. Cumhurbaşkanı çıkıp hastane katliamı ile ilgili yanıltıldığını söylesin. Yargı üzerindeki baskı kalksın. Bu zulme sessiz kalan herkes kaybedecektir. Adalet yoksa ekmek de yok."