7 Ekim 2024 Pazartesi

Şenyaşar ailesi: Sesimizi duyacak vicdanlı bir yetkili yok mu?

Urfa Adliyesi önünde 'Adalet Nöbeti' tutan Şenyaşar ailesi, "Hastanede katledilen 3 insan için 'Adalet' istiyoruz. Sesimizi duyacak vicdanlı bir yetkili yok mu?" diye seslendi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın başlattıkları "Adalet Nöbeti", 101. gününde devam etti.

Her gün olduğu gibi sabah da Urfa Adliyesi önünde gelen anne ve oğlunun elinde üzerinde "Bir anne 101 gündür Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor" yazılı dövizi açtı.

"Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" adını verdikleri kaldırımda nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesi, adliyeye gelip, gidenlere adalet mücadelesini anlattı.

Nöbet eylemi devam ederken ailenin Twitter adresinden Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Urfa Emniyet Müdürlüğü ve Urfa Valisi Abdullah Erin'in hesapları etiketlenerek şu mesaj paylaşıldı: "Savcılık bize lütufta bulunuyor. 'Adliye dışında oturun size karışmayacağız' Biz oturmaya gelmedik! Hastanede katledilen 3 insan için 'Adalet' istiyoruz. Sesimizi duyacak vicdanlı bir yetkili yok mu!"