3 Ekim 2024 Perşembe

Şenyaşar ailesi AKP önünden gözaltına alındı

AKP'li Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşini ve 2 oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, AKP Urfa il binası önünde oturma eylemi yaptıkları sırada gözaltına alındı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, adalet talebiyle AKP Urfa İl binası önünden gözaltına alındı.

Emine Şenyaşar ve oğlu, AKP il başkanı ile görüşmek istedi. Ancak il başkanı olmadığı gerekçesiyle görüşme gerçekleştirilemedi. Şenyaşar ve oğlu, bunun üzerine AKP önünde adalet talebiyle oturma eylemi başlattı.

Bir süre sonra Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, görüşme için il binasına çağrıldı. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit, dışarı çıktıklarında polisler tarafından gözaltına alındı.

MA MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada polis, haberi takip etmek isteyen Mezopotamya Ajansı muhabirini engelledi. Güvenlik Şube çağrılan MA muhabirine GBT kontrolü yapıldı. Buraya gelen TMŞ polisleri tarafından MA muhabirinin basın kartı ve kimliğine el konuldu. MA, muhabiri bir süre bekletildikten sonra serbest bırakıldı.