2 Ekim 2024 Çarşamba

'Semra Güzel halkın vekilidir'

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması İzmir'de protesto edildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Güzel'in fotoğrafının yer aldığı, "Semra Güzel halkın iradesidir" yazılı pankart açıldı; "Darbelere teslim olmayacağı, "Demokratik siyasette darbeye hayır", "Semra Güzel halkın verilidir" sloganlarının yer aldığı dövizler ve Güzel'in fotoğrafları taşındı. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Sözcüsü Çiçek Otlu'nun da katıldığı eylemin basın metnini HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik okudu. 2 Mart'ın yıl dönümünde Semra Güzel'in vekilliğinin kaldırılmasının 90'ların karanlık ruhunun devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. 

Erkek egemen iktidar başta olmak üzere, ataerkinin her kalesine karşı kadın özgürlük mücadelesini yükselten kadın milletvekilleri başta olmak üzere beraber yol yürüdükleri kadınlarla bu kirli hamleleri boşa çıkaracağını belirten Çelik, "Cinsiyetçi saldırılara, kadın düşmanı politikalara bugüne kadar pabuç bırakmayan kadın özgürlük mücadelemiz bundan sonra da bırakmayacaktır" dedi. 

Çelik, şöyle devam etti: "Bizler, demokratik siyasete yönelik işleyen darbe mekaniğinin aslında çaresizliğini de gösteren bu dokunulmazlık kararını buradan tekrar lanetliyoruz.  Ne kayyım ve 4 Kasım darbeleri ne de kapatma davası ve Kobani Kumpas Davasının, ne de bugün Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması hamlelerinin faşist darbecileri kurtaramayacağını biliyoruz. Her darbe yapıldıkça daha büyüyen Kürt özgürlük mücadelesi, demokratik siyaseti inatla savunmaya yönelik irademiz ve halklarımızın, ezilen milyonların faşizme karşı öfkesinin dört bir yanda meşru mücadeleye akması bunun en büyük teminatıdır."

Eylem, sloganlarla sona erdi.