3 Ekim 2024 Perşembe

Savcılık avukatlardan gizlediği dosyayı DHA'na servis etti

İstanbul'da gece saatlerinde HDK, HDP, kayıp ve tutsak yakınları derneği üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı saldırısının ardından savcılık soruşturması yandaş medyaya servis edildi. Dosyada gizlilik kararı ve gözaltındakilere avukat kısıtlaması uygulanırken, Demirören Haber Ajansı, soruşturma bilgilerini paylaşarak gözaltındakileri suçlu gösterme çabası içine girdi.

İstanbul'da gece saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 19 kişi hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı ve avukat kısıtlaması uygulanıyor. Gözaltına alınanlar ve avukatlarına suçlamalar hakkında herhangi bilgi verilmezken, birçok soruşturmada olduğu gibi savcılık dosyayı yandaş medyaya servis etti.

Avukatların ve gözaltına alınanların ulaşamadığı savcılık dosyasına ulaşan yandaş medya kuruluşu Demirören Haber Ajansı (DHA), gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un PKK/KCK şehir yapılanmasında yer aldığını iddia etti. DHA, miting düzenlemeyi, açlık grevi eylemlerini ve devrimcilerin cenazelerine katılmak ve şehit yakınları ile yardımlaşmayı suç olarak göstermeye çalıştı.