2 Ekim 2024 Çarşamba

Savcı gazeteci Necla Demir'in beraatini istedi

Gazeteci Necla Demir hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Cumhurbaşkanına hakaret"  iddiasıyla açılan davanın duruşmasında savcı beraat talep etti. Duruşma 28 Ekim'e ertelendi.

Gazete Karınca eski İmtiyaz Sahibi Necla Demir hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Demir ve avukatı Sercan Korkmaz duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Demir, söz konusu haberlerin hakaret içermediğini söyledi. "Habercilik kastı ile hareket ettim" diyen Demir, beraatını istedi. 

Demir'in avukatı Sercan Korkmaz ise "Müşteki vekilinin sunmuş olduğu mazeretin mahkemenizce reddini talep ediyoruz. Müvekkilim kalp hastasıdır, pandemi döneminde buna rağmen savunmasını vermesi için duruşmada hazır olmuştur. Ancak müşteki vekilinin yetkilendirebileceği birden fazla avukat olduğu halde duruşmada hazır olmamışlardır. Hazırlanan iddianamenin problemli olduğunu düşünüyoruz. Suça konu paylaşımda tek bir cümle iddianameye konulmuştur. Bir haber içeriğinin içerisinden bir tek cümlenin alındığını kabul edemeyiz. Söz konusu cümlede haberin içeriğinde geçen ve haberin konusudur. Söz konusu paylaşım habercilik amacı gütmektedir" diye konuştu.

Korkmaz, müvekkilim kalp hastası olduğunu ve savunması alındığından dolayı bir sonraki duruşmalardan bağışık tutulmasını talep etti.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, söz konusu paylaşımların eleştiri niteliğinde kaldığını belirterek, Demir'in beraatını istedi. 

Mahkeme, Demir'in bir sonraki duruşmadan bağışık tutulmasına karar vererek, duruşmayı 28 Ekim'e erteledi.