21 Eylül 2024 Cumartesi

Saray yargısı pratiği: Avukatın müvekkillerini savunmasını yasakladı

ÇHD'li avukatlardan Tamer Doğan'ın müvekkilleri Max Zirngast, Hatice Göz ve Mithatcan Türetken'in avukatlığını yapması hakimlik kararı ile yasaklandı.

AKP/Saray yargısının, savunmu hakkının ortadan kaldıran uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez Ankara'da avukatın, müvekkillerini savunması yasaklandı.

Avukat Tamer Doğan'ın, geçtiğimiz hafta tutuklanan müvekilleri Max Zirngast, Hatice Göz ve Mithatcan Türetken'in avukatlığını yapması hakimlik kararı ile yasaklandı.
 
Avukat Doğan, kararı twitter adresinden şu şekilde duyurdu:
 
"Müvekkillerim Max Zirngast HaticeGöz ve Mithatcan Türetken’in avukatlığını yapmam Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğince yasaklanlamıştır! Sizlerin istediği gibi avukat olmayacağımızı öğreneceksiniz! Gerekli açıklamaları örgütüm ÇHD Genel Merkezi ile birlikte yapacağız. Dayanışma ile..."
 
KARARDA HİÇBİR GEREKÇE YER ALMADI
 
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Fatih Yılmaz tarafından alınan "bir yıllık müdafilikten men" kararında hiçbir gerekçe belirtilmedi.
 
Hakimlik kararında, 3 genç ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın talebi üzerine, kararın alındığı yazdı ancak gerekçesine yer verilmedi. 
 
Avusturya vatandaşı olan gazetici ve aktivist Max Zirngast ile TÖPG üyeleri Hatice Göz ve Mithatcan Türetken 5 gün önce tutuklanmıştı.