2 Ekim 2024 Çarşamba

Sancar ve Tüm Emekli Sen heyeti görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Meclis grup toplantısında gündemdeki görüşmeleri değerlendirdi. Öte yandan Tüm Emekli Sen heyeti de grup toplantısını ziyaret ederek sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.  Türkiye'de derinleşen ekonomik, sosyal ve siyasal kriz başta olmak üzere gündemdeki pek çok konuya değinen Sancar, 8 Mart'ta tüm engellemelere rağmen yasakları yok sayarak sokağa çıkan kadınları selamladı. 

'ZEYTİNLİKLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Yıllardır tarımın desteklenmesi gerektiğini, doğayla ve toprakla barışık bir tarım politikasının izlenmesi gerektiğini dile getiren Sancar, her alanda her şeye savaş açmış bir iktidar gerçekliği olduğunu söyledi. Sancar, bu gerçeklikle politikalara karşı en geniş birlikteliklerin oluşturulması, mücadelenin yükseltilmesi ve kazanmaya gidecek yolun açılması gerektiğini belirtti. Zeytin ağaçlarının rant ve talana açılmak için yönetmelik çıkarıldığını ifade eden Sancar, "İnsanlarımız bu talana karşı çıkmaya kararlı. Bu yönetmeliği uygulatmayacağız değerli halkımız. Zeytinliklerine sahip çıkacağız. Bu ülkenin toprağına, suyuna, derelerine, üretimine, verimine, emeğine hep birlikte sahip çıkacağız" diye konuştu. 

'BAŞKA BİR ÜLKE, DÜNYA MÜMKÜN'
Savaş politikalarına karşı çıktıklarını söyleyen Sancar, Ortadoğu'da, Ukrayna'da savaş küresel egemenlik mücadelelerinin ve paylaşım çabalarının sonucu olarak savaş çıkarıldığını dile getirdi. Halkların, barış ve demokrasiden yana güçlerin ortak mücadelesinin savaşları durduracağını kaydeden Sancar, "İnsanlığın başına bela olan bu savaş siyasetini her yerde durdurmanın yolu saydığım programdan geçiyor. Halkların barış ihtiyacından ve iradesinden geçiyor. Yaşam siyasetine inanan, ölüm siyasetine boyun eğmeyen mücadele güçlerine burada asıl görev düşüyor. Ölüme karşı yaşamı, talana karşı emeği, zulme karşı özgürlüğü, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlığı savunacağız ve barışarak kazanacağız. Barışarak büyüyeceğiz, barışarak güçleneceğiz. Barışarak hep birlikte yöneteceğiz. Başka bir ülke mümkündür, başka bir dünya mümkündür. Yolumuz açıktır, hepinizi kalpten selamlıyorum" dedi. 

TÜM EMEKLİ SEN HEYETİNDEN ZİYARET
Tüm Emekli Sen heyeti HDP Meclis grup toplantısına katıldı ve Sancar'la görüştü.

Tüm Emekliler Sendikası heyeti temel gıda maddeleriyle beraber, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta ve ulaşıma yapılan zamları değerlendirdi. Heyet, kötü olan yaşam endekslerinin iyice kötüleştiğini belirterek en düşük emekli aylığının 5 bin 200 TL olması gerektiğini vurguladı. İnsanca bir yaşam ve eşitlikçi, demokratik, barış içinde bir ülkede yaşamanın en önde gelen doğal hakları olduğunu dile getiren Tüm Emekli Sen heyeti, emeklilerin bu ülkede yaratılan bütün değerlerde emeği, alınteri, gayreti ve izi olduğunun altını çizdi.