2 Ekim 2024 Çarşamba

Samsun SES: Saldırganlar cezalandırılsın

SES Samsun Şubesi, hasta bakıcıyı darp eden hasta yakınlarından birinin uzman çavuş olduğunu belirterek, 3 saldırganın cezalandırılmasını istedi. Sağlık emekçileri, "bıçak kemikte" dedi, şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi. 

Açıklama yapan SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, 13 Ekim'de OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi servisinde Hasta Bakıcı Murat Altun'a yapılan saldırıyı kınadı. 

Ocak, saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Serviste yatan Z.K. adlı hasta taburcu edilmiş, hasta yakınları elindeki intraketin (damar yoluna uygulanan iğne) çıkartılmasını istemiştir. Hasta bakıcı arkadaşımızın da, 'Hemşire hanım hasta odasında tedavi yapıyor, biraz bekleyin' demesi üzerine saldırgan 'sana mı soracağız, sen neden karışıyorsun' diye bağırarak üzerine yürümüş ve saldırmış, ardından iki kişi daha gelerek, üç kişi birlikte Murat Altun'u darp etmişlerdir."  

SALDIRGANLARDAN BİRİ UZMAN ÇAVUŞ
Salgınlardan birisinin Uzman Çavuş O.K olduğunu belirten Ocak, saldırganların güvenlik personelleri ile polise teslim edildiğini söyledi. Ocak, acil serviste tedavi altına alınan Altun'a 7 gün iş göremez raporu verildiğini belirterek, saldırganların da emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

'HALKIN SAĞLIĞINI KENDİ SAĞLIMIZIN ÖNÜNE KOYUYORUZ'
Sağlık emekçileri olarak pandeminin başlangıcından itibaren çok zor ve ağır koşullarda canları pahasına, halkın sağlığını kendi sağlıklarının önüne koyarak çalıştıklarını vurgulayan Ocak şöyle devam etti; "Murat Altun da aynı özveri ile görevini yerine getirirken böyle ağır bir saldırıya uğramıştır.  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak şiddetin her zaman karşısında ve sağlık çalışanlarının yanında olduk, Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleme yasasının çıkması için her platformda yer aldık ve kamuoyuyla paylaştık."

Sağlıkta şiddeti önleyecek yasanın bir an önce çıkarılması için iktidara çağrı yapan Ocak, "Sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar 2003 yılında uygulamaya konulan sağlıkta dönüşüm programı ve yanlış politikalardır. İnsan sağlığını önceleyen değil, kar odaklı politikalarınız bizleri şiddetle karşı karşıya bırakıp öldürüyor artık bıçak kemikte. Yaşanan bu şiddet olayının bir daha tekrarlanmasını, şiddet uygulayanlarının cezalandırılmasını, TSK personeli olan O.K. hakkında suç duyurusunda bulunuyor, Cumhuriyet Savcılığını göreve çağırıyoruz" dedi.