2 Ekim 2024 Çarşamba

'Saldırılarınızı birleşerek sokaklarda boşa çıkaracağız'

ESP ve SGDF'ye yönelik gözaltı saldırısı Samsun'da Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Açıklamada, "Bu saldırıları devrimci dayanışmamız ve mücadele azmimizle boşa çıkaracağız" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik gözaltı saldırısı, samsunda protesto edildi. Samsun Demokrasi Güçleri tarafından Süleymaniye Geçidinde yapılan açıklamada, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" pankartı açıldı.

Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Züleyha Mangan, her güne bir operasyon, baskı, zulüm haberleriyle başladıklarını, bugün de ESP ve SGDF'ye dönük siyasi kırım ve tasfiye saldırısıyla güne başladıklarını belirtti. 21 sosyalistin ev baskınlarıyla gözaltına alındığını belirten Mangan, AKP ve MHP faşist koalisyonunun toplumsal muhalefet güçlerine, sosyalistlere karşı bu ve benzeri saldırıların yeni olmadığını, ancak faşizm açısından da sonuç alıcı olmayacağını vurguladı.

"Sosyalist devrimci güçlere, toplumsal muhalefete, yargı-polis eliyle yapılan tüm saldırılar sonuçsuz kalmıştır. Sosyalistler inandığı değerlerden ve mücadele azminden vazgeçmemiş, toplumsal muhalefet bir şekilde itirazını tüm bu süreçlerde haykırmıştır" diyen Mangan, ödenecek tüm bedellere karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Açıklama, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganıyla sona erdi.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Mangan, "Bütün saldırılar boşuna. Bizler öfkemizi olduğu kadar güçlerimizi de birleştirerek sokaklarda, meydanlarda haklı taleplerimizi haykıracağız. Bu saldırıları devrimci dayanışmamız ve mücadele azmimizle boşa çıkaracağız" şeklinde konuştu.