2 Ekim 2024 Çarşamba

Şahintepe halkı rantsal dönüşüme karşı mücadelede kararlı

Başakşehir'de halkın yaşam alanlarına rant için el koymaya çalışanlara karşı halk sokağa çıktı. Barınma haklarının rant için gasp edilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen halk, "Şahintepe halkı olarak direnişe devam edeceğiz, mücadelemizin arkasında duracağız" dedi.

İstanbul Başakşehir'de AKP'li belediye Şahintepe Mahallesi'nde rantsal dönüşüm başlattı. Halk yaşam alanlarına rant için el konulmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek bugün eylem yaptı.

Yürüyüş yapmak üzere halkın buluşma alanı olan Aşık Veysel Caddesi'nde polis yığınağı yapıldı. Zırhlı araçların yanı sıra gözaltı araçları getirilerek, AKP'li belediye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tepki gösteren halkın eylemi engellenmek istendi.

'SORUNU BELEDİYE VE BAKANLIK YARATTI'
Polis yığınağı nedeniyle buluştukları alanda açıklama yapan halk, Şahintepe'nin parsel parsel ranta kurban edilmek istendiğine dikkat çekti. Sorunu yaratanın Başakşehir Belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğuna işaret eden halk, "Bu sorunu onlar yarattı, onlar çözecekler" dedi. Muhtarın yanlarında olması gerektiğini söyleyen halk, belediye önünde eylem yapacaklarını duyurdu.

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
1992 yılından bu yana Şahintepe'de oturduğunu söyleyen bir kişi, o yıldan bu yana çok sayıda inşaatta kalfalık yaptığını, Şahintepe'nin çamuruna kendilerinin maruz kaldığını aktararak şunları söyledi: "Burada madem böyle bir rant var benimdir, önce hak burada oturan halkındır, bir başkasına vermeyeceğiz. Sonuna kadar direnmezsek yerlerimizi bir başkasına verecekler. Bana bir şey olmaz demeyin, bugün ora yarın da sana gelir. Şahintepe halkı olarak direnişe devam edeceğiz ve mücadelemizin arkasında duracağız" diye konuştu.

Eylemde, "Şahintepe bizimdir bizim kalacak", "Barınma haktır engellenemez" sloganları atıldı.