2 Ekim 2024 Çarşamba

Sağlık emekçileri Şişli Etfal Hastane önünde haykırdı: TTB onurumuzdur

İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık emekçileri "Ölüyor, tükeniyoruz! Hekimler ve sağlık çalışanları olarak yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" diye haykırdı.

İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanasi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, "Ölüyor, tükeniyoruz! Hekimler ve sağlık çalışanları olarak yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi. TTB'yi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösteren sağlık emekçileri, "TTB bizim onurumuzdur" diye konuştu.

'YÖNETEMİYORSUNUZ, ÖLÜYORUZ'
Hayatını kaybeden sağlıkçılar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlık emekçileri, "Yönetemiyorsunuz, ölüyoruz" pankartı taşıdı. Basın açıklamasını İstabul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç okudu. "Yönetemiyorsunuz! ölüyor, tükeniyoruz" diyen Kılıç, "Covid-19 salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz. Ülkeyi yöneten yetkili kişi ve kurumlardan en önemli ve gerçek gündemin Covid-19 salgını olduğunu kabul ederek tedbirler, salgına yönelik bütçe, koordinasyon ve planlama konusunda acil, kapsayıcı ve inandırıcı bir program açıklamalarını bekliyoruz" diye konuştu. 

'TARİHSEL SORUMLULUKLARINI HERGÜN HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Kılıç, bütün partilerin TBMM'nin açılmasını beklemeden Covid-19 salgını konusunda işbirliği ve koordinasyon sağlamak üzere bir araya gelmeleri için çağrı yaptıklarını söyledi. Kılıç, "Covid-19 salgını mücadelesinde başarı; akıl ve bilim esas alınarak, gerçekleri konuşarak, filyasyon ve test süreçlerini çok iyi yöneterek, tedavi ortamını iyileştirip, sağlık çalışanlarını motive ederek sağlanır. Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanlarına tarihsel sorumluluklarını yılmadan her gün hatırlatmaya devam edeceğiz" dedi.

'SAHADAN ALINAN BİLGİLER İÇ KARARTICI'
Açıklamanın ardından söz alan Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Zozan Gölbaşı, pandemi ile mücadelede son zamanlarda açıklanan rakamların ve sahadan alınan bilgilerin iç karartıcı olduğuna dikkat çekti. Gölbaşı, "Toplumsal önlemleri ekonomiye ve turizme kurban ederek, aylardır toplumsal hareketliliğin kısıtlanmasına dair yeterli önlem alınmamasının bedeli 7000'den fazla yurttaşımız 70'den fazla sağlık çalışanı ölümü ile ödeniyor" diye kaydetti. 

'BİZİ TÜKETMEYİN'
SES Şişli Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Fırat Burak Gürhan, bugün buraya tükendiklerini anlatmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Bu hastanede biz güvenlik arkadaşımız Murat abimizi kaybettik. Bu virüs onu elimizden aldı. Tek başına virüs almadı. Bakanlığın, yöneticilerin, iktidarın politikaları da onu elimizden aldı. Maalesef Murat abimizi koruyamadık. Onun gibi adını sayamadığımız çoğu sağlık çalışanı arkadaşımızı da maalesef hayatını kaybetti. Çok sancılı bir dönemdeyiz. Ama biz mücadeleyi bırakmayacağız. Bakanlıktan taleplerimizin yerine gelmesini beklerken aksine tehdit, şantaj, zulüm hep yanımızda oldu. Bu bizim hakkımız değil. Biz bunu hak etmiyoruz. Tükenmeye devam ediyoruz. Lütfen durdurun. Bir insanımız daha ölmesin istiyoruz. Biz mücadeleye hazırız, zaten mücadele içerisindeyiz. Ancak bizi bitirmeyin, bizi tüketmeyin, lütfen. Sağlık emekçileri kaçmaz, bilimin ışığında her zaman her şeyi yapmıştır, yapacaktır" diye konuştu.

'TTB BİZİM KUTUP YILDIZIMIZDIR'
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk, dünya ve Türkiye'nin büyük bir salgınla karşı karşıya olduğunu söyledi. Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin, sağlık çalışanların ve tüm toplumun sağlığını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Öztürk, "Ne yazık ki son dönemlerde yürüttüğümüz faaliyetlerinin, gerçekleri ifşa etme faaliyetlerimizin iktidar partisini ve iktidar yanaşmalarını rahatsız ettiğini görüyoruz. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz hekimiz, sağlık çalışanıyız, hayata ve topluma adanmış bir mesleğin üyeleri olarak bu ülkenin insanlarına hizmet vermeye devam edeceğiz. Şunu bilsinler ki TTB ve hekimlere saldıran çok siyasetçi gördük ama hepsi gitti, biz kaldık. Meslek örgütümüz kaldı. TTB bizim kutup yıldızımız, bizim onurumuzdur. Sonuna kadar da mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.